Odense: Her er partiernes budgetaftryk


Odense: Her er partiernes budgetaftryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad er deres særlige aftryk på budgetforliget? Og hvad ærgrer de sig især over ikke er med? Vi bad alle otte byrådspartier om svar efter torsdagens forhandlinger.

Anders W. Berthelsen, Socialdemokraterne
Anders W. Berthelsen (S). Foto: Lasse Hansen

- Det er et godt budget med en meget stor fællesmængde af ting, som alle partier kan være glade for. Det glæder mig, at vi har fundet ud af at få finansieret en ekstra indsats for at få flere ledige i arbejde og at vi med budgetaftalen også sikrer, at man i Dalum eksempelvis får plads til at føre åstien videre. Og så er der masser af andre ting. Flere penge til idrætsfaciliteter for eksempel.

- Det er svært at pege på ting, vi gerne ville have haft igennem. Det handler mere om, at vi på nogle punkter gerne havde set, at man havde fordelt pengene en smule anderledes.

Brian Dybro, SF
Brian Dybro (SF). Foto: Vibeke Volder

- Jeg er rigtig glad. Vi har fået socialpolitikken tilbage på den politiske dagsorden og i et budgetforlig for første gang i mange år. Varmestuen er ikke længere søn- og helligdagslukket, og det er for vores mest udsatte et kæmpe skridt. Stofindtagelsesrummet er også reddet, og vi laver en aktiv indsats for 10 millioner kroner på dem, der er længst fra arbejdsmarkedet.

- Men jeg havde måske gerne set, at budgettet også gav flere lærere i folkeskolen.

Christoffer Lilleholt, Venstre
Christoffer Lilleholt (V). Foto: Vibeke Volder

- Vores store aftryk er de 48 millioner kroner, der er sat af til at fjerne barakker. Vi kommer ikke bare i gang med få barakker, men med mange. Vi har også fået det grønne på dagsordenen med 20 millioner kroner, og vi har sikret, at dækningsafgiften stadig bliver afskaffet, så der ikke er en særlig skat på virksomheder, som borgmesteren havde lagt op til.

- Vi kunne altid godt bruge flere penge til renovering. Vi har nogle idrætsfaciliteter, der i den grad trænger - og også mange af vores skoler - men det var det, vi kunne få.

Pernille Bendixen, Dansk Folkeparti
Pernille Bendixen (DF). Foto: Vibeke Volder

- Noget af de, vi er mest glade for, er klippekortordningen til beboere på byens plejecentre, som vi nu er enige om at kigge på. Finansieringen udløber i 2020 og det er en mærkesag for os. Jeg er også glad for, at det er lykkedes at finde penge til Center for børn og unge (CIBU), så vi investerer i tidlig forebyggelse, og så glæder vi os også over, at der blev penge til HCA Marathon, der har jubilæum næste år. Det ville vi gerne støtte.

- Vi gik ind i forhandlingerne for at få maden tilbage på plejecentrene. Det fik vi ikke helt, og ville gerne have haft lidt mere her. Men det vil vi blive ved med at kæmpe for.

Søren Windell, Konservative
Søren Windell (K). Foto: Vibeke Volder

- Vi er glade for, at det er lykkedes at sikre nogle flere penge til de ældre, og at man også nu går ind og ser på den demografiudfordring, der er. Så synes vi også, at forliget gør noget for fremkommeligheden i vores by, vi får en grønnere by og en renere by. Og så glæder det os ikke mindst, at der ikke røres ved dækningsafgiften, men at det var muligt at finansiere indsatsen for de ledige på anden vis.

- Vi havde gerne set lidt flere penge til ældremaden på plejecentrene, men det her er en start.

Brian Skov Nielsen, Enhedslisten
Brian Skov Nielsen (EL). Foto: Vibeke Volder

- Vi gik til budgetforhandlingerne for at løfte de folk, der har brug for det. Vi har fået løftet investeringer på beskæftigelsesområdet, vi har fået løftet de folk, der er længst væk fra arbejdsmarkedet, vi har fået løftet sundheden og sikret vores gratis psykologtilbud. Vi har fået 20 millioner kroner til mere natur og biodiversitet i den her by.

- Desværre kom vi ikke igennem med at omfordele fra rig til fattig - det er vi åbenbart det eneste parti i byrådet, der mener, og det må vi bare tage ad notam og blive ved med at kæmpe for.

Susanne Crawley Larsen, Radikale Venstre
Susanne Crawley Larsen (R). Foto: Michael Bager

- Det radikale aftryk er selvfølgelig det, der handler om den helt tidlige indsats for de yngste børn med flere sundhedsplejersker og indsatser lige omkring fødslen. Og så er der Haver til maver og psykologtilbud til unge, der var mit forslag, og som der har vist sig at være så stor efterspørgsel på, at vi er nødt til at tilføre flere penge.

- Jeg ærgrer mig over, at mit ønske om en ny folkeskole i centrum ikke vækker genklang hos mine politiske kolleger.

Susanne Bækholm, Alternativet
Susanne Bækholm (AL). Foto: Michael Nørgaard

- Det er en budgetaftale med et kraftigt grønt fingeraftryk. Vi fik sat FNs verdensmål på dagsordenen, og i det hele taget er der meget, vi glæder os over. For eksempel at vi nu har forpligtet hinanden på, at vi skal have nedbragt brugen af unødvendig plast i kommunen, at der gøres noget for at forbedre vores cykelstier.

- Vi ville gerne have haft mere økologi ind i aftalen. At vi forpligtigede hinanden til kun at bruge økologiske varer i eksempelvis vores daginstitutioner, men man kan ikke få det hele.

Odense: Her er partiernes budgetaftryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce