Fra 1. marts skal Tony Hamilton, tidligere Home Erhverv, få salg på havnen ud over rampen

Havnen: Den kommunalt ejede Odense Havn går nu for alvor i offensiv med at udvikle det store byudviklingsområde, som i de kommende 10-20 vil være en stor del af Odenses transformation.

Med virkning fra 1. marts har havnen ansat den kendte fynske erhvervsmægler Tony Hamilton, der efter 14 år som selvstændig hos Home Erhverv i fred og fordragelig har sagt farvel og tak for i stedet at arbejde for Odense Havn.

Havnedirektør Carsten Aa forklarer om baggrunden for ansættelsen af Tony Hamilton:

Ny havneplan

- Om ganske kort tid godkendes en ny havneplan. I den plan er der masser af mulighed for byudvikling, og Tony Hamilton skal være med til at speede processen op. Der er for tiden et godt marked, og det momentum skal vi gribe. Jeg kender Tony Hamilton og hans kvaliteteter og hans indsigt i markedet. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at han tiltræder i en fuldtidsstilling, siger Carsten Aa.

Lyst til at prøve nyt

Den 44-årige Tony Hamilton har efter 23 år i ejendomsbranchen - heraf 14 år som selvstændig - lyst til at prøve noget nyt.

- Ved siden af Thrigeområdet og letbanen er havnen for mig at se det vigtigste udviklingsområde i Odense. Da jeg fik tilbuddet om at være med til at speede den proces op, lød det så fristende, at jeg ikke kunne sige nej, fortæller Tony Hamilton.

Indtil tilbuddet kom fra havnedirektøren, var Tony Hamilton i princippet uden job.

Han var nemlig allerede fra 1. marts sidste år i gang med - i fred og fordragelighed - at afvikle sit 70 procent ejerskab af Home Erhverv Odense.

- Det har været en fantastisk spændende tid med mange gode resultater. Inden dåbsattesten bliver alt for gulnet, har jeg lyst til at prøve noget andet. Da Carsten Aa mod slutningen af 2015 kom med tilbuddet om at være med i en så spændende udvikling, var det ikke svært at sige ja, fortæller Tony Hamilton.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.