Odense: Fyns første økologiske pølsevogn åbner på Brandts

Ambitionerne er store, når Fyns første økologiske pølsevogn tager plads i Brandts Passage fra lørdag d. 8. juni. Mads Harbo Jensen har investeret omkring 200.000 kroner i projektet og får opbakning fra sin familie. Foto: Nils Svalebøg

Odense: Fyns første økologiske pølsevogn åbner på Brandts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den traditionelle danske pølsevogn på Fyn får nu nyt blod, når 43-årige Mads Harbo Jensen fra lørdag formiddag lægger sin økologiske pølsevogn til i Brandts Passage. Den er den første af sin slags på hele Fyn.

Ude på et lager ved Lind Hansens Vej er de sidste forberedelser i gang. 43-årige Mads Harbo Jensen knokler for at blive klar til fredag aftens åbningsfest. Festen er for at fejre en ny spiller på det odenseanske madkort - den allerførste økologiske pølsevogn på Fyn.

Pølsevognen kommer til at få sin faste plads i passagen ved Brandts Klædefabrik.

Den tidligere pædagog har været økolog i 20 år. Alt - fra hvad han spiser, til hvad han går klædt i - er fuldt ud økologisk. Selv siger han om sine chancer i Odense:

- Økologi og bæredygtighed er oppe i tiden. Vi tilbyder økologisk mad med mere diversitet, kraft og fylde end den gennemsnitlige pølsevogn. Jeg tror, det er et uendeligt uudforsket marked her på Fyn.

Mads Harbo Jensen mener også, at passagen er det helt rigtige sted for pølsevognen. Med mange kulturbegivenheder og et madmiljø, der værner om kvalitetsprodukter, tror han på, at folk vil tage godt imod mere fyldige hotdogs.

Selvom man er pensionist, er man stadig mor! Birgit Jensen har hvertfald i sinde at hjælpe sin søn med opstarten af Den Økologiske Pølsemand. Hun har også lånt sønnike penge til opstart.  Foto: Nils Svalebøg
Selvom man er pensionist, er man stadig mor! Birgit Jensen har hvertfald i sinde at hjælpe sin søn med opstarten af Den Økologiske Pølsemand. Hun har også lånt sønnike penge til opstart. Foto: Nils Svalebøg

Kærlighed ved første bid

For nogle år tilbage gik Mads Harbo Jensen rundt og ledte efter arbejde i København. Der brugte han Den Økologiske Pølsemand ved Rundetårn som tilflugtssted i jobsøgningen.

Det blev hurtigt til et fast stoppested, når han var i hovedstaden, og det var også her, han fik ideen om at henvende sig til franchisetageren Claus Christensen omsætte konceptet til fynsk. Kærligheden til de økologiske pølser blev starten på en ny og spændende omvæltning i den 43-åriges liv.

I december 2017 gik Mads Harbo Jensen så for alvor i gang, og nu halvanden år senere står han klar til at servere økologiske pølser til sultne odenseanere.

Mads Harbo Jensen tager skridtet fra pædagog til økologisk pølsemand. Gennem lang tid har han samlet penge sammen til at komme i gang og åbner nu en pølsevogn ved Brandts i Odense. Foto: Nils Svalebøg
Mads Harbo Jensen tager skridtet fra pædagog til økologisk pølsemand. Gennem lang tid har han samlet penge sammen til at komme i gang og åbner nu en pølsevogn ved Brandts i Odense. Foto: Nils Svalebøg

Med familien i ryggen

Med ude på lageret står hans mor, Birgit Jensen, og snitter løg til aftenens åbning.

- Er tre løg nok, spørger hun uforstående over for folk, der spiser rå løg på deres hotdogs.

Mads Harbo Jensen er glad for at modtage støtte fra sine forældre. Faktisk ville drømmen have været forblevet en drøm, hvis ikke hans forældre støttede pølsevognsprojektet.

- Projektet har kostet mig omkring 200.000 kroner, hvoraf mine kære forældre har lånt mig størstedelen. De ved, jeg er stor økolog, og de har derfor støttet mig hele vejen igennem. Og med deres indskud er de også lige så engageret i, at pølsevognen bliver en succes, som jeg er, griner Mads Harbo Jensen.

Den Økologiske Pølsemand slår officielt dørene op lørdag den 8. juni fra klokken 11. Hertil har den nyudklækkede pølsemand et enkelt budskab:

- Kom og spis jer fattige i økopølser.

Odense: Fyns første økologiske pølsevogn åbner på Brandts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce