Odense: Færre anmeldelser af vold

Foto: Colourbox (modelfoto)

Odense: Færre anmeldelser af vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af voldsanmeldelser i Odense er faldet, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det skyldes, at mange unge har ændret livsstil, mener Det Kriminalpræventive Råd.

Det tyder på, at volden i Odense er faldet. I hvert fald er antallet af anmeldelser faldet med 24 procent, når man sammenligner tredje kvartal i år med samme periode i 2012.

Hvor der i juli, august og september sidste år var 242 anmeldelser, var antallet i de samme måneder i år kun 185.

Og Odense klar sig bedre end resten af landet. For i samme periode har der været en lille stigning på en procent på landsplan. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Unge har ændret adfærd

Analytiker hos Det Kriminalpræventive Råd, Rannvá Møller Thomsen har flere bud på, hvad årsagen til den positive udvikling kan være:

- Vi har gennem nogle år set en positiv udvikling, hvor kriminaliteten er faldet. Det kan blandt andet skyldes , at mange af de tidlige indsatser er begyndt at virke, og at vi har mere fokus på trivsel i skolen, udtaler hun i en pressemeddelelse, rådet har udsendt.

Og det er netop de unge, som tegner sig for en stor del af volden. To tredjedele af volden sker i weekenderne - for det meste i nattetimerne. Men flere unge har ændret adfærd, mener analytikeren:

- De unge har ændret livsstil i forhold til tidligere. De drikker mindre alkohol, tager færre stoffer og er i det hele taget blevet mere lovlydige, udtaler Rannvá Møller Thomsen i pressemeddelelsen.

Udviklingen fra 2007 til 2013

Ser man på anmeldelserne af vold i Odense over en årrække, er der et markant fald.

  • 2007: 1149 anmeldelser

  • 2008: 1029 anmeldelser

  • 2009: 995 anmeldelser

  • 2010: 1011 anmeldelser

  • 2011: 995 anmeldelser

  • 2012: 892 anmeldelser

  • 2013: 596 anmeldelser (til og med september)

Odense: Færre anmeldelser af vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce