De første boligblokke er skudt op på den enorme byggeplads midt i byen. Søndag er der åbent hus i to lejligheder, men få allerede herunder en 360 graders rundtur.

Det er historiske lejligheder, alle med en nysgerrig næse eller boligkøbende lyst nu har mulighed for at tage et kig på.

Søndag 23. april inviterer ejendomsmæglere inden for i de første lejligheder, der står klar lige der, hvor Thomas B. Thriges Gade tidligere sendte trafik gennem byen.

- Jeg forventer, der kommer hundrede og kigger, fortæller ejendomsmægler Michael Grill, der er medindehaver af Estate Mortensen og Grill.

- Mange ser jo alt byggeriet, og nu kan man for første gang stå i en lejlighed på den gamle firesporede vej. Det er da lidt interessant, mener han.

Det er byggefirmaet 5E, der har opført de to blokke med i alt 11 lejligheder. De er mellem 98 og 156 kvadratmeter og kan købes for mellem 3 og 4,9 millioner kroner. To styk er endnu ikke solgt.

- Det er den billigste og den dyreste, der er tilbage, siger Michael Grill.

De typiske købere

1. juni rykker de første ind med flyttekasserne, og der tegner sig et klart billede:

- Det typiske par, der flytter ind, er et ægtepar fra én af Odenses forstæder. Typisk et par, hvis børn er flyttet hjemmefra, så de i stedet vil ind til centrum og nyde det kulturelle og være tæt på for eksempel caféerne og Odeon, forklarer ejendomsmægleren.

- Men der er også både pensionister og yngre mennesker uden børn, der har købt. Og alle er typisk lokale eller folk med tilknytning til Odense på en eller anden måde.

Ifølge Michael Grill har ingen ladet sig skræmme af, at det tager år, før hele området er forvandlet fra byggeplads til ny bydel.

- Jeg tænker, det er gået op for odenseanerne, at hvis man vil have de bedste lejligheder, så skal man ikke vente, til det hele er færdigt. Så er man for sent ude.

Det gælder imidlertid ikke de butikslokaler, der ligger i bunden af de to blokke. De vil stå tomme noget tid endnu.

- Der kan være alt fra brugskunst til tøjforretning til vinbar, siger Michael Grill.

- Men det er svært at finde lejere, der er tilfredse med tingenes tilstand, når der det næste års tid vil være byggeplads omkring bygningerne.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.