Det er nu tredje gang på to måneder, at en skoleelev på Fyn er blevet smittet med meningitis. Denne gang er det på Tietgen Handelsgymnasium i Odense.

Odense: En elev på Tietgen Handelsgymnasium har fået konstateret smitsom meningitis - også kendt som hjernehindebetændelse.

Rektor Gitte Bargholt blev informeret af Odense Universitetshospital.

- Sygehuset fortalte, at der var taget hånd om de tætteste relationer til den smittede elev, og at der kun var en lille sandsynlighed for, at det ville smitte, fortæller Gitte Bargholt.

Information på Facebook

Efter at have fået forklaret, hvilke symptomer man skal være opmærksomme på, valgte rektoren at informere skolens elever så bredt som muligt.

- Jeg valgte at lægge det ud til alle på Facebook, frem for at nøjes med klassen. Jeg fulgte min mavefornemmelse, for jeg ville ikke sidde og holde informationer tilbage, hvis der nu kunne ske noget alvorligt, forklarer Gitte Bargholt.

Flere tilfælde af meningitis

Det er ikke længe siden, at der har været andre tilfælde af meningitis på Fyn. På Efterskolen ved Nyborg oplevede man i januar to smittede tilfælde. Den ene elev døde som resultat af sygdommen, og en uges tid senere blev endnu en elev konstateret smittet.

På Tietgen Handelsgymnasiums Facebookside blev der vedlagt en mail fra sygehuset med en tilhørende pjece omkring meningitis, så alle blev informeret så godt som muligt.

Gitte Bargholt er ikke opdateret om elevens nuværende tilstand.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Fynsk efterskole ramt igen: Endnu et tilfælde af meningitis

Fynsk efterskole ramt igen: Endnu et tilfælde af meningitis

3
Fynsk efterskole i sorg: Elev død af meningitis

Fynsk efterskole i sorg: Elev død af meningitis