Odense: Dit affald får en metro, når letbanen bygges

Affaldssugeanlægget fylder ikke meget over jorden, som her ved ungdomsboligerne i Odeon, der var de første til at blive tilsluttet. Når man smider husholdningsaaffald, pap eller papir i røret, sendes det med 70 km/t til en modtagestation i Enggade. Arkivfoto: Kim Rune

Odense: Dit affald får en metro, når letbanen bygges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samtidig med letbanearbejdet på Østre Stationsvej lægges der nu rør til stort skraldesugeanlæg.

Odense: Hvis du synes, der graves temmelig meget på Østre Stationsvej i det centrale Odense lige nu, så er det fordi, der både gøres klar til en letbane og en metro. Men inden du drømmer om underjordiske togforbindelser, så stop en halv. Letbanen er til dig. Metroen bliver til skraldeposerne for dem, der bor langs vejen. I forbindelse med forarbejdet til den kommende letbane slår Odense Letbane og Odense Renovation nu nemlig to fluer med et smæk og udbygger et stort skraldesugeanlæg med modtagestation i Enggade.

Det oplyser Odense Letbane på deres hjemmeside.

Allerede i januar 2014 besluttede byrådet i samarbejde med Odense Renovation at lave affaldssug til at betjene musik-, teater- og konferencehuset Odeon og det nye TBT-bykvarter med cirka 400 boliger. I december 2015 besluttede byrådet besluttet at udvide affaldssugesystemet, så også Odense Havn, Opus-området ved Østre Stationsvej/Rugårdsvej og Østerbro bliver inkluderet.

Sidste år blev de første boliger koblet på anlægget, der suger skrald gennem rør med 70 kilometer i timen. Det var ungdomsboligerne i Odeon, og i år er det meningen at koble Promenadebyen på havnen på. Og når rørene er lagt, kommer de nye boliger langs med Østre Stationsvej også til at blive koblet på. I fremtiden er det meningen, at alle boliger på den tidligere slagterigrund skal være koblet på, og så skal et kæmpe boligområde på det gamle Coop centrallager på Østerbro også kobles på, som de foreløbigt sidste.

Fidusen ved at lave affaldssugeanlægget er, at affaldet kan tømmes hele tiden, og at man slipper for at køre ind gennem byen med store skraldebiler, men blot skal køre til affaldscentralen i Enggade for at tømme skrald.

Etableringen af det enorme anlæg ventes at koste 127 millioner kroner, når det er fuldt udbygget. Det er penge, som Odense Renovation investerer, og som i sidste ende skal betales af alle odenseanere over renovationsregningen. For dem, der kobles på, bliver den lidt dyrere end andre steder.

Odense: Dit affald får en metro, når letbanen bygges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce