Odense: DM i e-sport afgøres på rådhuset

Endnu en e-sportsturnering kommer til Odense, når danmarksmesteren i maj skal findes ved en turnering på Odense Rådhus. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Odense: DM i e-sport afgøres på rådhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den første officielle danmarksmester i e-sport bliver i maj kåret ved en turnering på Odense Rådhus. Alle kan kigge med.

Det bliver i rådhusets rammer i Odense, at Danmarks bedste gamere inden for e-sport skal findes og hyldes i maj.

I december var det verdenseliten, der samlede tusindvis af mennesker i Sparekassen Arena Fyn til finalerne i computerspillet Counter-Strike. Og nu er det altså danmarksmesteren i e-sport, der for første gang skal kåres blandt de bedste hold fra klubber, foreninger og firmaer fra hele landet.

Det sker 26. maj, hvor de blandt andet skal dyste i computerspillene Counter-Strike Global Offensive og League of Legends. Vinderne sikrer sig ikke bare hæder og ære, men også muligheden for at repræsentere Danmark ved verdensmesterskabet i e-sport til november.

Både borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) er glade og godt tilfredse med endnu en e-sportsturnering i Odense. For det skaber ikke kun opmærksomhed og omsætning. Det giver også en chance for at finde medarbejdere til for eksempel byens vækstende robotvirksomheder, fremhæver de.

- Vi glæder os til at byde velkommen til det første officielle danmarksmesterskab i e-sport. Der er en enorm interesse for e-sport, som vi sidst så i Odense i december med en udsolgt arena tre dage i træk. E-sport er ikke kun garant for et godt show, det er også interessant for Odense i forhold til at rekruttere arbejdskraft til vores klynger inden for robotter, droner og it, da mange gamere og e-sportsfans har de profiler, som vores virksomheder efterspørger, siger Peter Rahbæk Juel.

Jane Jegind er enig.

- Odense elsker e-sporten, og vi har mange engagerede foreninger og udøvere. Nu gælder det DM i e-sportligaen, og jeg håber, at det bliver første skridt i et langvarigt og godt samarbejde. Odense er Danmarks centrum for teknologi- og robotindustri, og e-sport er i høj grad en del af den fremtid, vi ønsker for byen, konstaterer hun.

Kig gratis med

Det er den såkaldte YouSee eSportligaen, der arrangerer danmarksmesterskabet. Bag ligaen står Danmarks officielle e-sportsforbund eSport Danmark, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund og Ungdomsringen, og talsmand Jens Christian Ringdal roser det odenseanske engagement i e-sport.

- Derfor var det også helt naturligt for os at lægge det første danmarksmesterskabsstævne i netop Odense. Vi har skabt et godt og tæt samarbejde om at lave et spændende arrangement, og udøverne i ligaen glæder sig til at komme og give odenseanerne en masse gode e-sportsoplevelser, siger han.

Odense Kommune giver ikke støttekroner til arrangementet, men stiller rådhusets rammer til rådighed.

Det er i øvrigt gratis at kigge med den 26. maj fra klokken 10, hvor alle kampe kan følges på storskærm, og hvor der vil være chance for at tale med spillerne undervejs.

Odense: DM i e-sport afgøres på rådhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce