Den første officielle danmarksmester i e-sport bliver i maj kåret ved en turnering på Odense Rådhus. Alle kan kigge med.

Det bliver i rådhusets rammer i Odense, at Danmarks bedste gamere inden for e-sport skal findes og hyldes i maj.

I december var det verdenseliten, der samlede tusindvis af mennesker i Sparekassen Arena Fyn til finalerne i computerspillet Counter-Strike. Og nu er det altså danmarksmesteren i e-sport, der for første gang skal kåres blandt de bedste hold fra klubber, foreninger og firmaer fra hele landet.

Det sker 26. maj, hvor de blandt andet skal dyste i computerspillene Counter-Strike Global Offensive og League of Legends. Vinderne sikrer sig ikke bare hæder og ære, men også muligheden for at repræsentere Danmark ved verdensmesterskabet i e-sport til november.

Både borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) er glade og godt tilfredse med endnu en e-sportsturnering i Odense. For det skaber ikke kun opmærksomhed og omsætning. Det giver også en chance for at finde medarbejdere til for eksempel byens vækstende robotvirksomheder, fremhæver de.

- Vi glæder os til at byde velkommen til det første officielle danmarksmesterskab i e-sport. Der er en enorm interesse for e-sport, som vi sidst så i Odense i december med en udsolgt arena tre dage i træk. E-sport er ikke kun garant for et godt show, det er også interessant for Odense i forhold til at rekruttere arbejdskraft til vores klynger inden for robotter, droner og it, da mange gamere og e-sportsfans har de profiler, som vores virksomheder efterspørger, siger Peter Rahbæk Juel.

Jane Jegind er enig.

- Odense elsker e-sporten, og vi har mange engagerede foreninger og udøvere. Nu gælder det DM i e-sportligaen, og jeg håber, at det bliver første skridt i et langvarigt og godt samarbejde. Odense er Danmarks centrum for teknologi- og robotindustri, og e-sport er i høj grad en del af den fremtid, vi ønsker for byen, konstaterer hun.

Kig gratis med

Det er den såkaldte YouSee eSportligaen, der arrangerer danmarksmesterskabet. Bag ligaen står Danmarks officielle e-sportsforbund eSport Danmark, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund og Ungdomsringen, og talsmand Jens Christian Ringdal roser det odenseanske engagement i e-sport.

- Derfor var det også helt naturligt for os at lægge det første danmarksmesterskabsstævne i netop Odense. Vi har skabt et godt og tæt samarbejde om at lave et spændende arrangement, og udøverne i ligaen glæder sig til at komme og give odenseanerne en masse gode e-sportsoplevelser, siger han.

Odense Kommune giver ikke støttekroner til arrangementet, men stiller rådhusets rammer til rådighed.

Det er i øvrigt gratis at kigge med den 26. maj fra klokken 10, hvor alle kampe kan følges på storskærm, og hvor der vil være chance for at tale med spillerne undervejs.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.