Odense Byråd central i konflikten...


Odense Byråd central i konflikten...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For Enhedslisten er det en naturlig konsekvens af de seneste års udvikling, på det offentlige arbejdsmarked, at dette års overenskomstfornyelser vil resultere i arbejdskampe.

De offentligt ansatte har igennem en meget lang årrække måtte lægge krop til en helt urimelig behandling. Deres arbejdspladser er blevet udliciteret. Deres løn er ikke fulgt med udviklingen på det private arbejdsmarked. Det daglige arbejdspres er blevet forøget igennem et utal af besparelser og nednormeringer. Det samtidigt med, at der ikke er sparet på politiske løfter om forbedringer, ikke mindst i forbindelse med sidste års valgkamp.

I Enhedslisten byrådsgruppe i Odense har konstant sat fokus på de offentligt ansattes vilkår. På byrådsmødet den 30. januar 2008 stillede vi følgende forslag til behandling på Kommunernes Landsforenings (KL) delegeretmøde:

- Delegeretmødet pålægger KL's forhandlere i kommuneaftalerne for 2009 at opnå mulighed for en realvækst på linje med udviklingen i det private forbrug."

- Delegeretmødet pålægger KL's forhandlere i de offentlige overenskomstforhandlinger en målsætning om at opnå massive lønstigninger til de lavestlønnede i den kommunale sektor.

Vi begrundede vort forslag med følgende argumenter:

"Skal kommunerne fortsat kunne løfte opgaven i forhold til at give den nødvendige omsorg til de ældre, de psykisk syge, de handicappede og alle de andre borgere, der har behov for kommunens hjælp i det daglige, og skal kommunen fortsat kunne sørge for en god kvalitet for børn og unge i daginstitutioner og skoler, er det nødvendigt, at kommunen ikke længere er bundet af de stramme rammer for væksten i det offentlige serviceniveau. Det kræver et opgør med regeringens servicestop.

Samtidig er det nødvendigt for at imødegå kommunernes problemer med rekruttering og fastholdelse af personale, der dagligt skal løfte de vigtige serviceopgaver, at der gives et massivt lønløft til de lavestlønnede i den kommunale sektor."

Skuffelsen var stor, da vi måtte konstaterer at alle byrådets øvrige partier stemte vort forslag ned. Kort sagt de ville ikke være med til at sætte KL og dermed Regeringen under pres for at sikre et rimeligt overenskomstresultat for vore ansatte i kommunen.

Det var meget vigtigt, at Odense Byråd klart tilkendegav hvilken holdning vi har til vore ansattes løn og arbejdsforhold.

Når det er vigtigt skyldes det den kendsgerning, at der i Odense Byråd sidder to medlemmer af KL's bestyrelse. To med efternavnet Boye. Den ene, Anker, er næstformand i KL's bestyrelse.

Det naturligt, at Odense bliver udtaget til konflikt af de faglige organisationer, når der i byrådet sidder to medlemmer af KL's bestyrelse, der har været med til at stemme et forslag ned, der kunne havde været medvirkende til at sikre de kommunalt ansatte et rimeligt overenskomstresultat.

Kære Jan og Anker. Det er aldrig for sent at rette op på en forkert handling.

Tag jer sammen og forlang at de kommunale forhandlere kommer til forhandlingsbordet med økonomi til at indløse de krav og forventninger vore ansatte med rette har.

Jeg vil foreslå, at i begge får en fridag fra Odense Kommune, som I kunne benytte til at besøge Finansministeren, for med klar og tydelige fynsk tale at fortælle ham, at det er nu han skal letter på låget til statskassen, så kommunerne sikres økonomi til i fremtiden vil været i stand til at sikre personalet en rimelig løn, for løfte de elementære velfærdsopgaver der er i vort samfund.

Per Berga Rasmussen

Egilsvej 54, 5210 Odense NV, byrådsmedlem for Enhedslisten

Odense Byråd central i konflikten...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce