City Bowling i Odense har fået bøde for at servere dårlig høns i asparges. Maden nedlagde omkring 40 gæster.

Ondt i maven, diarré og opkast.

Sådan endte en aften i byen for omkring 40 gæster, der den 4. december sidste år havde spist og bowlet hos City Bowling på Rugårdsvej i Odense.

Fyldet i bowlinghallens tarteletter var nemlig fyldt med bakterier, oplyser fødevarechef Henning Knudsen fra Fødevarestyrelsen.

- Vi blev kontaktet af to selskaber, der havde haft syge gæster. Det vi gjorde var at iværksætte en undersøgelse, hvor vi blandt andet bad gæsterne om at udfylde skemaer. Vi talte også med bowlinghallen og har nu kunnet sandsynliggøre, at omkring 40 ud af 177 gæster blev syge af høns i asparges, fortæller han.

Fyldet til tarteletterne var blevet opbevaret for længe udenfor køl. Det har betydet, at der blev dannet sporer i maden, som ikke forsvinder igen ved opvarmning.

- Og det bliver man altså syg af, fortæller Henning Knudsen.

Frygtelig sag

Direktør i City Bowling Hans Otto Bober er meget ked af sagen.

- Det er en frygtelig sag. Det er det værste, der kan ske, når man ejer en restaurant, og det må selvfølgelig ikke ske, fortæller han.

Han oplyser, at der allerede en uge efter blev lavet om på proceduren for håndtering af mad.

Bowlinghallen har fået en administrativ bøde.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.