OUH-direktør efter optøjer i Slagelse: - Vi er godt forberedt

Den Fælles Akutmodtagelse, skadestue og lægevagt på OUH, Odense Universitetshospital.
Foto: Michael Bager

OUH-direktør efter optøjer i Slagelse: - Vi er godt forberedt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagelse Sygehus oplevede onsdag en aggressiv og truende gruppe på 25-30 personer, som politiet måtte bruge knipler mod. OUH-direktør mener, universitetshospitalet er godt forberedt, hvis noget lignende skulle ske i Odense.

En gruppe på 25-30 personer opførte sig onsdag aften så aggressivt og truende over for personalet på Slagelse Sygehus, at politiet måtte bruge knipler for at få situationen under kontrol.

Skulle noget lignende ske på Odense Universitetshospital, mener direktør Jens Peter Steensen, at hospitalet er klar til at håndtere det.

- Jeg mener, vi er så godt forberedt, som vi bør være. Vi kan jo ikke foreberede os på alt, men vi er godt rustet på baggrund af de erfaringer, vi har gjort os, siger direktøren og uddyber:

- I akutmodtagelsen har vi overfaldsalarmer, dørlukninger og en direkte linje til politiet, som vi har et godt samarbejde med. Vi har også haft forskellige kurser, og vi har en person ansat, som er trænet i at håndtere sådanne situationer, så de afdramatiseres så meget som muligt.

Personale afprøver jævnligt sikkerhedsforanstaltninger

Også i resten af OUH er der mulighed for at afspærre adgangen ved hjælp af dørlukninger. Jens Peter Steensen fortæller, at sikkerhedsforanstaltningerne afprøves jævnligt - og på akutmodtagelsen sker det hver uge.

- Det er vigtigt, at de ansatte er klar over, hvad de skal gøre, men øvelserne sker også for at være sikker på, at udstyret virker, når vi får brug for det, siger han.

OUH har ikke deciderede vagter, men der går vægtere rundt og holder øje.

Stor gruppe stormede skadestuen i 2012

Erfaringerne, som direktøren refererer til, handler især om den 20. august 2012, hvor en gruppe på 60-70 personer stormede Fælles Akutmodtagelse for at få fat i et skudoffer, der blev indlagt efter uroligheder ved Eid-festen i Vollsmose.

Har I haft brug for beredskabet siden episoden i 2012?


- Ikke mig bekendt. I hvert fald ikke med så store grupper. Men vi oplever af og til personer med truende adfærd - for eksempel på skadestuen fredage om aftenen, siger Jens Peter Steensen.

Derfor er der heller ikke lavet ændringer i beredskabet efter hændelsen i går i Slagelse.

- Vi har ikke haft sådanne begivenheder siden dengang i 2012. Det endte med et retsligt efterspil, og jeg har indtryk af, at folk i området, hvor personerne kom fra, har beklaget og taget afstand fra det for at gøre klart, at det syntes man ikke om, siger OUH-direktøren.

OUH-direktør efter optøjer i Slagelse: - Vi er godt forberedt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce