Storklubben FC København sender egne vagter til Odense, når OB og FCK tørner sammen i Superligaen på søndag. Vagterne skal identificere FCK-fans, der ikke er velkomne på stadion.

FC København-fans er ikke velkomne på stadion i Odense på søndag. Klubben er frataget retten til et udebaneafsnit på tribunerne, så nu skal OB sørge for, at tilhængere af FCK ikke overværer kampen blandt OB-fans på hjemmebaneafsnittene.

Det kan lyde som en svær opgave, men den fynske klub får søndag hjælp af FCK. Københavner-klubben sender sine egne vagter til Fyn og placerer dem ved alle indgange på stadion for at spotte, om FCK-fans forsøger at snige sig ind blandt hjemmeholdets tilhængere. Det skriver tipsbladet.dk.

Aftalen er, ifølge tipsbladet.dk, fundet i fællesskab mellem OB, FCK og politiet. FC København har selv opfordret sine fans til at blive væk fra stadion i Odense.

- Vi har haft en meget tæt dialog med FCK, som har givet os deres vurdering, at der ikke kommer nogen FCK-fans til Odense. Skulle en enkelt dukke op, vil de vagter, som FCK sender med, identificere dem, fortæller administrerende direktør i Odense Sport & Event Ole Bang Nielsen til tipsbladet.dk.

Selvom FCK's vagter har et indgående kendskab til deres fans kan det blive en svær opgave at spotte FCK-tilhængere, der kan gemme sig blandt OB'ere.

- Det er i høj grad op til FCK's spottere at opdage dem i tide og sørge for, at de ikke kommer ind. Vi skal nok forvente, at de ikke kommer anstigende i FCK-trøjer, siger direktøren til sportsbladet.

Fyns Politi vil stadig være til stede

Optakten til kampen mellem OB og FCK bliver uden den sædvanlige fanzone i Nørregade, som politiet bruger til store kampe mod FCK og Brøndby. Det oplyser Fyns Politi onsdag i en pressemeddelelse.

- Selv om alt tyder på, at det bliver en rolig og hyggelig fodboldfest på søndag, så vil politiet selvfølgelig være til stede i området omkring stadion og i indre by, hvis der mod forventning bliver behov for politiets indsats i forbindelse med kampen, skriver Fyns Politi.

Det er Dansk Boldspil Union, der har afgjort, at de københavnske tilhængere ikke får mulighed for at købe billetter til søndagens kamp. Det sker som følge af uroligheder blandt FCK-fansene under en kamp på Brøndby Stadion tidligere på sæsonen.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Svær jagt på de 10.000 tilskuere

Svær jagt på de 10.000 tilskuere

FCK opfordrer fans: Bliv væk fra Odense Stadion

FCK opfordrer fans: Bliv væk fra Odense Stadion