37-årige Maria Brumvig har med 1159 personlige stemmer overhalet erfarne kræfter på den socialdemokratiske kandidatliste, og kun Rahbæk Juel har fået flere stemmer end hende i Socialdemokratiet.

Hun snuppede andenpladsen lige for næsen af erfarne byrådsfolk som Anders W. Berthelsen, Tim Vermund og Cæcilie Crawley. 

Med 1159 personlige stemmer susede 37-årige Maria Brumvig som helt ny og uprøvet byrådskandidat ind som nummer to på listen over Socialdemokratiets 13 nyvalgte byrådsmedlemmmer - kun overgået af borgmester Peter Rahbæk Juel. 

- Det er helt vildt. Det havde jeg slet ikke turde drømme om. Jeg drømte bare om en plads, fortæller Maria Brumvig.

Hun er ikke i tvivl om, hvad der har hjulpet hende ind med så stor en opbakning.

- Jeg har et kæmpe stort netværk i mit lokalområde Bolbro, hvor jeg er født og opvokset og stadig bor. Og så er idræt min store passion, og jeg er formand for Bolbro Gymnastik- og Idrætsforening, forklarer hun.

 

Kig på skole og klub

Maria Brumvig er uddannet lærer og arbejder som projektkoordinator i den kommunale ungdomsskole UngOdense. Hun har derfor en naturlig interesse for byens børn og håber på en plads i Børn- og Ungeudvalget.

- Vi skal have kigget på folkeskolen, hvor jeg godt kunne tænke mig, at der ikke sidder så mange i hver klasse.

Det lyder dyrt?

- Ja, og så vil du spørge, hvor pengene skal komme fra. Mit svar er, at det ved jeg ikke. Jeg vil have lov til at være ny og lidt naiv og komme med alle mine spørgsmål og forslag, understreger hun.

- Der skal også gøres noget ved skolernes fysiske rammer. Jeg har selv gået på Provstegårdskolen i 10 år, og da jeg gik ud i 1997 var toiletterne allerede klamme. I dag går min datter på skolen, men hun holder sig og går ikke på toilettet, fordi det er for ulækkert. Det må vi kunne gøre bedre, mener Maria Brumvig.

Hun håber også at få mulighed for at justere på den nye klubstruktur, hvor 35 lokale klubber ved de enkelte folkeskoler - på grund af besparelser - er blevet til 10 ungdomscentre. Det har givet børnene især i byens yderområder langt til nærmeste klubtilbud.

- Jeg er selv ansat i ungdomsskolen og har fulgt processen tæt på. Der er nogle geografiske afstande, vi skal have set på, og så skal vi være bedre til at forklare, om det er et fritidstilbud eller en pasningsordning, fremhæver hun. 

Hvorvidt Brumvig får sin ønskeplads i Børn- og Ungeudvalget afgøres de kommende dage.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.