Nytårsmad til tusinder

Flere og flere vælger at bestille nytårsmaden udefra. Dem, der har bestilt hos John Kofod Pedersen på Sortebro Kro, kan blandt andet se frem til at sætte tænderne i en butterdejstærte med spinat og løg smagt til med bacon og sherryeddike.
Foto: John Fredy

Nytårsmad til tusinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver stadig mere populært at bestille maden til nytårsmenuen udefra
Igen i år melder restauranter og cateringfirmaer om nye rekorder

Odense: Hvem vil ikke gerne slippe for at skulle stå i alenlange køer, bruge flere timer i køkkenet for at servere en veltilrettelagt nytårsmenu samt bruge en god portion af årets første dag på at vaske op?

Det vil det stigende antal af odenseanere, som vælger at betale sig fra det og bestiller maden til nytårsaften udefra.

- Jeg tror, at folk har stået rigeligt i køkkenet i løbet af julen. Derfor vil de gerne gøre noget ekstra godt for sig selv på årets sidste dag, siger Søren Stig Hansen, køkkenchef på Brasseriet Klit­gaard i Odense.

Ifølge Søren Stig Hansen er det ikke kun bøvlet med indkøb, madlavning og opvask, man slipper for ved at bestille maden udefra. Man kan også spare penge.

- Den menu, vi leverer (hummerbisque, oksemørbrad og chokoladekage for 250 kroner, red.), vil man ikke kunne lave derhjemme til samme pris, hvis man skal ud og købe det hele, siger han.

Den stigende efterspørgsel betyder også travlhed på Sortebro Kro, hvor kokkene har arbejdet i toholdsskift for at få alt klar til i morgen.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Da vi startede med at lave mad ud af huset for 10 år siden, solgte vi 90 kuverter. I dag er det antal steget til et pænt firecifret tal, siger indehaver John Kofod, som dog ikke vil afsløre det nøjagtige tal.

Sortebro Kro serverer fire retter for 545 kroner, mens Kokken og Jomfruen ligger i den lave ende rent prismæssigt. Det er der også mange kunder til.

- Det er mere populært end nogensinde. Vi har allerede solgt flere kuverter, end vi gjorde sidste år. Jeg regner med vi sælger langt over 2000 kuverter, siger indehaver og direktør Henrik Nygaard

Læs mere i Fyens Stiftstidende

Nytårsmad til tusinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce