Nyt valgsted i Odense: Der skal ikke sættes flere krydser på Skulkenborg

Køen var lang og snoede sig rundt om Nørregades hjørner, da Borgerservice på Skulkenborg tirsdag havde debut som valgsted til et kommunalvalg. Foto: Simon Staun

Nyt valgsted i Odense: Der skal ikke sættes flere krydser på Skulkenborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var første og formentlig også sidste gang, Skulkenborg tirsdag blev brugt som kommunalvalgsted.

Køen var lang, og de sidste krydser blev først sat, en del minutter efter valgstedet egentlig burde være lukket.

Skulkenborg viste sig ikke som noget optimalt afstemningssted ved tirsdagens kommunalvalg, og der bliver formentlig heller ikke afgivet flere stemmer netop der.

- Vi skal ud og kigge på et nyt valgsted, fortæller Odense Kommunes valggeneral Lise Merrild.

Ikke kun på grund af køens længde. Men primært fordi Borgerservice nu er flyttet fra Skulkenborg til Borgernes Hus ved banegården, og Skulkenborg i stedet bygges om til almindelige, kommunale kontorer.

- Så det giver lidt selv, konstaterer Lise Merrild.

Med 9960 vælgere er Skulkenborg et af de tre største valgsteder i kommunen, så det er ikke nogen let opgave at finde et nyt, mere passende sted. Seniorhuset er i spil, og det samme er Borgernes Hus.

- Det vil da være oplagt, men vi kigger alle steder, siger Lise Merrild.

- Det er ikke bare sådan lige til at finde et sted. Der skal være gode adgangsforhold også for handicappede, der skal være parkeringspladser, det skal være muligt at afgive sin stemme i bil. Og så skal det være et lokale, vi kan råde over med kort varsel. Et folketingsvalg kan komme med tre ugers varsel, så det nytter ikke at have et valgsted, hvor der for eksempel skal være en koncert.

Skulkenborg har før været valgsted for folkeafstemninger og folketingsvalg, men tirsdag var ikke bare sidste, men også første gang det blev brugt til at sætte krydser ved kommunalvalg. Tidligere blev der stemt på den nedlagte Jernbanegade Skole, men kommunen har solgt bygningen, og en afløser skulle derfor findes.

En enkelt klage

Det var imidlertid ikke kun på Skulkenborg, køen af vælgere var lang. Også på rådhuset var der travlt, og der var tidspunkter, hvor køen nåede Magasin.

- Vi er ved at kigge på, om vi kan sætte det anderledes op i rådhushallen, så der kommer flere stemmerum, fortæller Lise Merrild.

- For det er der, køerne opstår. Det er ikke ved bordene, men først når vælgerne kommer ind i stemmerummet med de lange stemmesedler. 

Lige nu udfyldes der skemaer og arbejdes på en samlet valgevaluering, og tirsdag er sidste frist for at aflevere eventuelle klager.

Foreløbig er der kommet en enkelt klage fra valgstedet Skt. Jørgens Hallen omkring selve åbningen om morgenen.

Den klage skal byrådet behandle på det kommende byrådsmøde.

Nyt valgsted i Odense: Der skal ikke sættes flere krydser på Skulkenborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce