Nyt mad- og øl-mekka indviet: Øl-glade odenseanere stod i kø for at fylde glasset

Fredag slog Albani dørene op for sin nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Nyt mad- og øl-mekka indviet: Øl-glade odenseanere stod i kø for at fylde glasset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Albani åbnede fredag aften sin nye mad og øl-beværtning i gamle tapperihaller på Albanigade. Hundredvis var forbi.

Der bliver trippet lidt utålmodigt i de to lange køer, som slanger sig ned mellem langborde og bænke, hvor folk drypvist dumper ned, efter de har nået baren og fået fyldt plastickrusene.

Omkranset af hvide klinker og store sorte udsugningsrør over hovederne fra dengang, de 850 kvadratmeter i Albani-bryggeriet var tapperihal, er hundredvis mødt op til indvielsen af Anarkist, Albanis nye restaurant og ølbar på Albanigade, som har åbnet dørene fredag.

Her har ølfirmaets mikrobryggeri Theodor Schiøtz Brewing Co. slået pjalterne sammen med Meyers for at kombinere både en øl- og spiseoplevelse.

Det er a la Nørrebros Bryghus i København og Malt Restaurant og Lounge i Aarhus, hvor der serveres mad, og øllene på hanerne udskiftes, i takt med at nye varianter brygges i hallen ved siden af. Men nok mere uformelt og råt end de eksempler.

Odenses nye hybrid mellem restaurant og beværtning ligner i hvert fald ikke rigtig nogen af delene. Og det falder umiddelbart i god smag.

Odenses nye øl-restaurant
De nyindviede 850 kvadratmeter spænder over både bar- og restaurantområde samt et eventområde med scene.

I mellemgangen mellem de to store lokaler er der indrettet en lille merchandise-butik, som blandt andet sælger bryggeriets ølglas.

Det bliver muligt at komme ind fra gaden for at spise og drikke. Samtidig kan man bestille private rundvisninger.'

Anarkist vil fremover holde åbent fra 12 til midnat i weekenderne. Og fra klokken 15 og fremefter i hverdagene, som Jesper Larsen fra Albani siger det. De præcise tidspunkter er ikke helt fastlagt endnu.
Restauranten og et tilstødende eventcenter skal gerne blive til en magnet for øl- og madglade, ikke bare fra Fyn, resten af landet, men også udlandet, fortæller Jesper Larsen fra Albani. Han har allerede fået forespørgsler fra flere grupper fra udlandet om rundvisninger. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Restauranten og et tilstødende eventcenter skal gerne blive til en magnet for øl- og madglade, ikke bare fra Fyn, resten af landet, men også udlandet, fortæller Jesper Larsen fra Albani. Han har allerede fået forespørgsler fra flere grupper fra udlandet om rundvisninger. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Noget, Odense har manglet

- Vi er så imponerede, for det er så flot. Det er kombinationen af det rå look, at man kan se, det har været brugt som tapperi, og at det samtidig er gjort hyggeligt, siger Gitte Jensen på 55, der er her med sin mand Kåre Selvejer.

- Lokalet er fedt lavet. Og jeg synes, Odense har manglet sådan et sted. Det er noget, vi har set i Tyskland, hvor man laver både en mad- og øl-oplevelse i ét. Og nu hvor Odense er i en fantastisk udvikling, passer det godt, at et sted som dette kommer til, siger 56-årige Kåre Selvejer.

Marketingchef for Albanis specialøl Jesper Larsen har derfor ikke behøvet at være nervøs. Da forsiden af Fyens Stiftstidende for to måneder siden fortalte, at Albani ville åbne en restaurant, spurgte han ellers sig selv, hvad folk ikke ville tænke, når de mødte op denne fredag.

- For det er jo ikke en restaurant, som man ellers kender det. Det skal være ølbar med god mad, hvor øl og mad supplerer hinanden. Og man skal samtidig mærke, at det er et bryggeri. Det virker til, at folk tager godt imod det, siger han.

Maden spænder fra pulled pork-burgere til kulmule med farseret fennikel. Og mens der er skruet ned for formaliteterne, afspejler priserne, at køkkenets ambitioner er høje. En burger, som fredag er den eneste ret fra menuen, man kan købe, skal man give 95 kroner for. Øllene, som alle er brygget på stedet, er prissat fra 58 kroner og opad for 40 cl.

Øl og madstedet er indrettet i de historiske bygninger på Albanigade. Anarkist er beværtningen døbt med reference til Albanis grundlægger Theodor Schiøtz, der selv ofte blev kaldt anarkistisk. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Øl og madstedet er indrettet i de historiske bygninger på Albanigade. Anarkist er beværtningen døbt med reference til Albanis grundlægger Theodor Schiøtz, der selv ofte blev kaldt anarkistisk. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Et pænt tocifret millionbeløb

Jesper Larsen erklærer sig "vanvittig overrasket" over, at alt er kørt glat indtil nu uden børnesygdomme. Det er, selvom det kun er tre måneder siden, at Albani kontaktede Meyers og spurgte, om de ville være med. Og næsten lige så lang tid siden, at Albani begyndte at bruge et "pænt tocifret millionbeløb" på at sætte lokalerne i stand - tættere den rigtige pris vil Jesper Larsen ikke komme det.

- Det er superfedt at stå her i dag og se, at det vi har arbejdet på, er lykkedes. Men vi ikke færdige endnu, for udbuddet af øl og mad bliver noget, der skifter hen ad vejen. Vi skal til at arbejde endnu tættere sammen med folkene fra Meyers, eksperimentere og lege med hinandens ingredienser i mad og øl.

Fra klokken 18 til 19 er 460 nysgerrige trådt ind ad Albanis døre, og der er formentlig kun begyndelsen fredag, hvor Anarkist holder åbent til efter midnat. Undervejs spiller en dj og senere forsegles åbningsdagen med en live-optræden fra bandet Turboweekend.

Burgere var til åbningen fredag et af de eneste indslag på menuen. Fremover bliver udvalget mere manfoldigt og vil blandt andet tælle kulmule med farseret fennikel, stegt kål og blomkål med ostesovs, charcuteri med pølser, pretzels, humus samt en isdessert lavet af øl. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Burgere var til åbningen fredag et af de eneste indslag på menuen. Fremover bliver udvalget mere manfoldigt og vil blandt andet tælle kulmule med farseret fennikel, stegt kål og blomkål med ostesovs, charcuteri med pølser, pretzels, humus samt en isdessert lavet af øl. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Gitte Jensen og Kåre Selvejer har begge fået en godt krydret belgisk blonde ale i plastkrusene, og den får opadvendte tommelfingre fra parret. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Gitte Jensen og Kåre Selvejer har begge fået en godt krydret belgisk blonde ale i plastkrusene, og den får opadvendte tommelfingre fra parret. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg

        Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg

        Restauranten og et tilstødende eventcenter skal gerne blive til en magnet for øl- og madglade, ikke bare fra Fyn, resten af landet, men også udlandet, fortæller Jesper Larsen fra Albani. Han har allerede fået forespørgsler fra flere grupper fra udlandet om rundvisninger. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Restauranten og et tilstødende eventcenter skal gerne blive til en magnet for øl- og madglade, ikke bare fra Fyn, resten af landet, men også udlandet, fortæller Jesper Larsen fra Albani. Han har allerede fået forespørgsler fra flere grupper fra udlandet om rundvisninger. Foto: Birgitte Carol Heiberg

        Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg

        Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg

        Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg

        Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg

        Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg

        Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg

        Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fredag slog Albani dørene op for deres nye brewpub i de historiske bygninger i Albanigade. Det nye sted har fået navnet Anarkist Beer and Food Lab. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Nyt mad- og øl-mekka indviet: Øl-glade odenseanere stod i kø for at fylde glasset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce