Café-kæden Dalle Valle åbner i Odense, hvor den vil fylde stueetagen i højhuset på Fisketorvet

Centrum: Der er fornyelse i bygningens top med de omdiskuterede lysreklamer. Og nu sker der også nyt i bunden af højhuset på Fisketorvet.

I begyndelsen af april rykker Café Dalle Valle således ind med buffet, a la carte-kort, cocktails og med plads til 270 siddende gæster - og derudover 120-150 stole udendørs.

Odenses Dalle Valle-café bliver den niende af slagsen i Danmark, én er netop åbnet i Aarhus, mens de øvrige har adresse i Københavns-området.

- Ligesom Aarhus er Odense en livlig by og en by i udvikling, og derfor er de to byer naturlige valg for os, forklarer Stine Pedersen, der er driftschef i Dalle Valle-caféerne.

Daells Varehus

Som navnet mere end antyder, har caféerne rødder tilbage til Daells Varehus i Fiolstræde i København - det er nemlig på den adresse, at den første Café Dalle Valle åbnede i 2008, og ambitionen er at ramme samme brede publikum, som varehuset gjorde.

- Vores vision er at se alle samfundsklasser og alle aldersgrupper. De unge, de ældre og børnefamilierne, fortæller Stine Pedersen.

- Vores køkken er inspireret af det danske og italienske køkken, og caféerne velegner sig til alt fra en fødselsdagsmiddag til en opvarmning med cocktails, før turen går videre mod byen.

Nabo til byggekraner

Med placeringen på Fisketorvet slår Dalle Valle sig ned midt i omlægningen af Thomas B. Thriges Gade, men udsigten til nogle år med byggekraner som tæt nabo skræmmer ikke den familieejede café-kæde.

- Vi ser muligheder nu, men det er selvfølgelig også fremtiden, der spiller ind, konstaterer Stine Pedersen.

60-70 medarbejdere

Det er forventningen, at der bliver brug for 60-70 medarbejdere i den nye café, og rekrutteringen er så småt i gang.

Bunden af højhuset på Fisketorvet har tidligere rummet blandt andet apotek, bager og senest et pop op-bibliotek.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.