Den 15. august åbner Jump Esport officielt ved Odeons Kvarter. Et nyt iværksættermiljø for e-sportsvirksomheder, hvor de første allerede er flyttet ind.

Odense: Arbejdspladser. Netværk. Muligheder. Ordene er mange, når Jens Martinus Pedersen fortæller, hvorfor han har været med til at starte Jump Esport op - et iværksættermiljø for e-sportsbranchen. Han ser store muligheder i e-sport, som hurtigt er vokset ud fra det indelukkede teenageværelse til den store verdensscene.

Jens Martinus Pedersen er ikke just en novice med e-sport. Han har tidligere været direktør for Marienlyst Boldklub, hvor han var med til at indføre træning i e-sport. Den officielle åbning af Jump Esport er den 15. august, men de første tre virksomheder er allerede flyttet ind i de nye kontorlokaler på Odeons Kvarter.

Jump Esport

I det nye iværksættermiljø for e-sport har tre virksomheder allerede lejet sig ind.Indtil videre har Team Coach, Dansk Esport Uddannelse og Odense Esport lejet sig ind i lokalerne hos Jump Esport. Team Coach hjælper spillere og trænere med at finde og skabe hold.

Dansk Esport Uddannelse tilbyder undervisning i e-sport til skoler og uddannelsesinstitutioner, mens Odense Esport er Odenses e-sporthold, der tager ud til turneringer.

E-sport miljøet ved Jump Esport skal gøre det muligt for virksomhederne at trække på hinandens ekspertise, udvide deres netværk og skabe nye forbindelser.

Jump Esport åbner officielt den 15. august klokken 13, og i deres lokaler på Odeons Kvarter 10 kan man høre mere om deres vision.

- Da jeg var i Marienlyst, kunne jeg mærke, at der var rigtig mange, der arbejdede med det her på forskellige niveauer. De kan komme herop og møde nogle andre, end hvis de sad hjemme ved køkkenbordet og skabe sig et netværk. Det var sådan noget, jeg godt kunne tænke mig, hvis jeg skulle starte helt fra bunden igen, fortæller Jens Martinus Pedersen.

Jump Esport retter sig ikke kun mod virksomheder. Her er også et bootcampområde for spillerne, som spiller online. De kan mødes fysisk og lære at spille computerspillene sammen. Jump Esport tilbyder overnatning hos Cabinn, køkkenfaciliteter og alt IT-udstyr.

- Jump Esport er egentlig for iværksættere, som vil forretningsdelen, men det er også for dem, som spiller. Det er ikke en spillebule, men heller ikke noget kedeligt kontormiljø, siger Jens Martinus Pedersen.

Plads til flere

Jump Esport fordeler sig på 300 kvadratmeter og kan rumme 15-20 kontorpladser. Derfor håber Jens Martinus Pedersen, at der i løbet af efteråret vil komme tre til fire virksomheder mere til iværksættermiljøet.

- Der vil være et miljø her, der er dedikeret til e-sporten. Vi vil hjælpe virksomheder i gang og give dem et netværk og nogle muligheder, fortæller Jens Martinus Pedersen.

Udover kontorpladser og bootcampfaciliteter tilbyder Jump Esport et medieværksted, hvor folk, der arbejder med for eksempel Youtube, kan komme og redigere deres indslag eller overlade arbejdet til Jump Esport.

Kæmpe potentiale

E-sport inddrager folk fra hele verden, og det ser Jens Martinus Pedersen en stor forretning i. Da e-sport netop vokser hurtigt, er det dog svært at regne ud, hvor forretningen ligger. Det er en af de store udfordringer med e-sport, mener Jens Martinus Pedersen.   

- Der er et kæmpe potentiale indenfor e-sport. Jeg er sikker på, at unge mennesker om fem til 10 år vil foretrække e-sport fremfor andre sportsgrene, siger han.

Til december kommer en stor international e-sportsturnering til Odense. En begivenhed, som sagtens kunne have foregået i København eller Århus. Det giver mulighed for at legitimere e-sport som sportsgren.

- Jeg tror, at borgerne i byen bliver overrasket over, hvor stort og flot det her er. Jeg forventer, at det sætter hele e-sportsscenen yderligere i fokus, og Odense kommer til at fremstå som den by i Danmark, hvor det sker, fortæller Jens Martinus Pedersen.

  • Peter Leth-Larsen

    Af: