Nyt image: Odense Bæredygtighedspris udvides og skifter navn

UngOdense var sidste års vinder af Odense Bæredygtighedspris. Dette års vinder vil blive første under det nye navn. Arkivfoto: Odense Kommune

Nyt image: Odense Bæredygtighedspris udvides og skifter navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden 2011 har Odense Bæredygtighedsråd hvert år uddelt prisen Odense Bæredygtighedspris til et projekt, der bedst indeholder aspekterne social, økonomisk og/eller miljømæssig bæredygtighed. Nu skifter prisen navn og lægger sit fokus på FN's 17 Verdensmål.

Odense Bæredygtighedspris har siden 2011 været et middel til at hylde og inspirere byens borgere til en bedre og mere bæredygtig fremtid. I år skriver vi 2019, og der skal endnu engang indstilles kandidater til den æresfyldte pris. Men i år bliver det en pris med et nyt navn.

Prisen kommer nu til at hedde Odense Verdensmålspris. Det overordnede fokus på social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed er stadig indtakt, men i år er det FN's 17 Verdensmål, der danner ramme om prisen.

Verdensmålene er ifølge projektleder for prisen, Torben Jarlstrøm Clausen, med til at give hele verden en fælles forståelse for, hvad bæredygtighed er.

- Der er virkelig fart på verdensmålene rundt om i verden. Vi ændrer lidt på rammerne for prisen for at være med på noderne, men vi synes også, at det giver god mening at have en fælles bæredygtighedsramme. Det gør det lettere at sammenligne en stor, international virksomhed med en lille odenseansk iværksætter, der kæmper for det samme, fortæller han.

FN's 17 Verdensmål, er 17 konkrete mål og 169 delmål, som alle FN's 193 medlemslande forpligter sig til. Formålet er helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

Tidligere vindere af Odense Bæredygtighedspris
2018: UngOdense for projektet "Læring for Fremtiden", som giver børn og unge i Odense viden om og handlekompetencer inden for bæredygtighedsområdet. 2017: Odense ZOO fik prisen som en anerkendelse af havens CSR-indsats med fokus på miljø, økonomi og sociale forhold.

2016: Fyns Almennyttige Boligforening fik prisen i for deres arbejde med renoveringen af Korsløkken i en samlet bæredygtig løsning.

2015: BioTrans Nordic fik prisen som en anerkendelse af virksomhedens arbejde med bæredygtig udnyttelse af madaffald fra køkkener.

2014: Økologi Haven for virksomhedens CSR-arbejde med fokus på økologi, miljøteknologi og en mangfoldig arbejdsplads.

2013: Odense Fødevarefællesskab for dets frivillige arbejde med økologiske fødevarer tilgængelige for medlemmerne og bidraget til det sociale og kulturelle byliv i Odense

2012: Scandic Odense fik prisen som belønning for, at virksomheden gennem en årrække har integreret CSR og bæredygtighed i hotellets forretningsplan

Tre nye delpriser

Udover navneændring og fokus på de 17 verdensmål, vil der også blive uddelt tre sidepriser: Ungeprisen, Hverdagsaktivisten og Klimaprisen.

Ungeprisen ønsker at hylde unge odenseanere, der engagerer sig i en bæredygtig hverdag og som tager ansvar med disse verdensmål for øje.

Hverdagsaktivisten gives til en odenseaner, der til daglig gør noget ekstra og engagerer sig i ét eller flere verdensmål.

Sidst gives klimaprisen for et odenseansk initiativ, der bidrager til mål syv og 13, der bearbejder bæredygtighed, energi og klimaindsats.

Torben Jarlstrøm Clausen mener, at der kun er fordele ved at uddele flere priser, fordi det leder til mere inspiration og samtale.

- Hvert år kommer der masser af gode projekter fra dygtige aktører, der har arbejdet med bæredygtighed på stort og småt. Ved at åbne op for flere priser, kan vi vise flere gode historier frem til inspiration og hylde dem, der tager skridtet videre, siger Torben Jarlstrøm Clausen og forklarer, at med sidepriserne bliver det nemmere for enkelte personer at få deres stemme hørt og indsats hyldet.

Der afholdes informationsmøde om priserne den 2. april. Fristen for at indstille kandidater til priserne er den 27. maj.

Prisuddelingen finder sted 29. august på Odense Rådhus.

Nyt image: Odense Bæredygtighedspris udvides og skifter navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce