29-årig mand fra Odense var nysgerrig og kom til at dreje en fartkontrolradar væk fra vejbanen. Det kostede ham politijagt, anholdelse i håndjern på bagsædet af en patruljevogn, og en bøde på 1200 kroner i retten

Odense: Det kan koste dyrt i form af anholdelse i håndjern på bagsædet af en patruljevogn, en tur i byretten og en bøde på 1200 kroner at være nysgerrig.

Det må en 29-årig mand fra Odense sande, efter at han den 12. november 2015 kort efter klokken 16 kom cyklende fra Bolbro ind ad Middelfartvej i retning mod byens centrum, skriver Fyens Stiftstidende lørdag.

Manden, som ikke har noget kørekort og derfor aldrig er blevet blitzet i politiets fotofartkontrol, så på toppen af broen over jernbanen en sort kasse placeret i kanten af vejen. Nysgerrig steg han af cyklen, gik hen til den sorte kasse, tog fat i de to håndtag øverst og løftede den. Han lagde også mærke til, at kassen var forbundet med et kabel, men hvor det gik hen kunne han ikke se.

Han satte kassen ned igen, satte sig på cyklen og trillede ned ad bakken mod lyskrydset ved Middelfartvej og Grønløkkevej, stadig uvis over, hvad han havde haft fingrene i.

Ifølge sin egen forklaring hørte han ikke nogen betjent råbe efter ham, men det gik hurtigt op for ham, at politiet ville tale med ham. Pludselig kom en kassevogn op på siden af ham, som kørte op over kantstenskanten, ind over cykelsti og fortov til en hæk, så hans vej videre ind mod centrum var afskåret.

En betjent styrtede ud til ham, anholdt ham under påskud af, at han ville stikke af fra politiet, og lagde ham i håndjern. Da betjenten under sin jagt på cyklisten havde tilkaldt assistance kom en patruljevogn til stedet, og den 29-årige mand blev lagt ind på bagsædet. Stadig iført håndjern.

Forleden stod den 29-årige tiltalt ved Retten i Odense for - som det hedder - at have lagt hindringer i vejen for politiet ved at have drejet det såkaldte ATK-måleudstyr væk fra vejbanen.

I byretten erkendte den 29-årige, at han nok var kommet til at dreje måleudstyret, men at han bare havde været nysgerrig. Han troede, det var noget tilfældigt maskineri, som stod på broen, og ikke noget, som tilhørte politiet.

Til gengæld mente han, at betjentens opførsel og forsøg på at køre ham ned på cykelstien for at få ham stoppet var helt uacceptabel, og han havde efter episoden overvejet at indgive en klage til politiet.

Den pågældende betjent vidnede, og han bekræftede anholdelsen og hvordan den var foregået.

- Han viste en ond vilje til ikke at stoppe, så jeg anholdt ham og lagde ham i håndjern, forklarede betjenten i retten.

Dommeren valgte at følge anklagerens krav: En bøde på 1200 kroner, som manden modtog, skriver avisen.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
26
Cykelkontrol: Bløde trafikanter kører risikabelt

Cykelkontrol: Bløde trafikanter kører risikabelt

21
Trafikkontrol stopper ikke bilister: Betjente må springe for livet

Trafikkontrol stopper ikke bilister: Betjente må springe for livet