Nye taxitakster skruer prisen op - tur til 195 kroner i dag stiger til 300 kroner

En ny taxilov gør det markant dyrere at køre i taxa, hvis selskaberne vælger at følge de nye max-takster. Samtidig overgår administrationen af taxiområdet fra kommunerne til Trafikstyrelsen. Efter 2020 vil der ikke længere være nogen begrænsninger på antallet af taxitilladelser, som kan udstedes. Arkivfoto

Nye taxitakster skruer prisen op - tur til 195 kroner i dag stiger til 300 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et flertal i Odense Byråd sagde onsdag ja til regulere taksterne for at køre med taxa i tråd med den nye taxilov. En beregning viser, at en tur, som i dag koster 195, fremover kan koste 300 kroner.

Den nye taxilov gør det markant dyrere at køre med taxa.

Så meget står klart, efter et flertal i byrådet onsdag sagde ja til en regulering af taksterne efter den nye taxilov, som Folketinget har vedtaget.

Den nye lov indebærer blandt andet, at Trafikstyrelsen overtager administrationen af taxiområdet fra kommunerne - og at der efter 2020 ikke længere vil være nogen begrænsninger på antallet af taxitilladelser, som kan udstedes. Og så betyder den altså også, at det bliver dyrere at køre med taxa.

En tur på ti kilometer, foretaget en hverdag mellem 6 og 18, tilbagelagt på 15 minutter, koster i dag 194,30 kroner. Med de nye landsdækkende takster kommer turen til at 300 kroner, viste et eksempel, som blev fremført i forbindelse med sagsbehandlingen.

Og det fik Enhedslisten og Dansk Folkeparti til at stemme imod forslaget. Som Enhedslistens Brian Skov Nielsen sagde:

- Man kan sige, at den prisstigning kommer under alle omstændigheder, men stemmer vi nej nu, kan vi friholde byens borgere fra den ekstraudgift i noget tid. Vi kan ikke støtte en prisstigning, der blandt andet rammer både ældre, handicappede og gangbesværede.

Det besluttede byrådet også
1) At udpege Anders W. Berthelsen (S) og Søren Windell (K) til bestyrelsen for Brandts. De tiltræder 1. juli 2018 og skal sidde frem til 30. juni 2020. Ordinære bestyrelsesmedlemmer får 30.000 kroner i vederlag om året.2) At lade Verdensmål Udvalget se nærmere på et forslag fra Det Radikale Venstre om at lave en strategi, der fremmer biodiversiteten i Odense Kommune. Verdensmål Udvalget arbejder med at fremme FN's 17 verdensmål i Odense.

3) At forlænge fire investeringsprojekter, der skal få flere ledige i arbejde og samtidig tjene penge til kommunekassen.

4) At overføre 1,66 millioner kroner til en særlig pulje til såkaldte "folkeoplysende foreninger og selvejende institutioner" med ekstraordinære problemer.

5) At Odense Kommune går sammen med Nordfyns, Kerteminde, Assens og Nyborg Kommune i et fællesskab om den kommende Forberedende Grunduddannelse (FGU). (uss)

Maksimumspris

Forvaltningen gjorde i sagsfremstillingen opmærksom på, at taksterne godt kan være lavere - det er helt op til det enkelte taxaselskab. Der er tale om såkaldte maksimumstakster - altså det, som en tur maksimalt kan koste. Men det fik ikke kritikerne til at holde inde:

- Nogen vil måske hævde, at konkurrence mellem selskaberne gør det billigere. Ja, jeg troede også på julemanden som lille, sagde Brian Skov Nielsen.

Ifølge de nye regler bliver starttaksten på hverdage maksimalt 80 kroner. Hertil skal lægges 12 kroner pr kørt kilometer og lidt over 6,5 kroner pr minut.

I weekenden - og efter klokken 18 og indtil 6 - bliver starttaksten 90 kroner. Hertil skal lægges 17 kroner pr kilometer og 7,5 krone pr minut.

De nye takster træder i kraft pr 1. juni.

Nye taxitakster skruer prisen op - tur til 195 kroner i dag stiger til 300 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce