Nye holdepladser: Busser flyttes fra busterminalen på Østre Stationsvej

Når de nye køreplaner for Fynbus træder i kraft til januar, får busserne fra Odense Banegård Center midlertidigt ny plads. FOTO: Jørgen Hansen

Nye holdepladser: Busser flyttes fra busterminalen på Østre Stationsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Fynbus skifter køreplaner den 14. januar, vil busserne holde på nye holdepladser ved Odense Banegård Center, da den nuværende busterminal på Østre Stationsvej skal bygges om som led i forberedelserne til letbanen.

Kører du ofte med bus fra Odense Banegård Center, skal du være opmærksom på, at busserne flytter plads.

De busser, der i dag holder i busterminalen Odense Banegård Center på Østre Stationsvej (plads A-D) vil blive fordelt mellem midlertidige holdepladser på Østre Stationsvej ved Kongens Have og på den nuværende busholdeplads i Dannebrogsgade.

Fra 14. januar vil de fleste regionale ruter holde i Dannebrogsgade ved spor 8. De fleste bybusser vil holde på Østre Stationsvej ved Kongens Have og den gamle banegård.

Her vil regionalrute 151-153 også få holdeplads. Holdepladserne i Dannebrogsgade får navnet OBC Nord, mens holdepladserne på Østre Stationsvej kaldes OBC Syd. Når letbanen kører i 2020, får den en station lige foran OBC på Østre Stationsvej.

Til den tid skal bilerne køre bag om banegårdsbygningen, igennem den nuværende busterminal. Derfor skal busterminalen bygges om, så der bliver plads til biltrafikken.

Det er dette arbejde, der betyder, at busserne skal flyttes i cirka et halvt år. Når busserne vender tilbage, bliver det til permanente holdepladser.

Bybusserne vender tilbage til sommer

I sommeren 2018 kan bybusserne vende tilbage til selve banegårdsbygningen. Dog vil de til den tid holde på begge sider af bygningen, altså både inde i den nuværende terminal og på selve Østre Stationsvej, så bygningen kommer til at fungere som en stor ventesal.

Disse holdepladser er permanente, så bybusserne fremover vil være tæt på den nye letbanestation, og man hurtigt kan skifte mellem bus, letbane og tog.

Til sommer vil det også være muligt at flytte rute 61-62 og 91, der i dag kører ad Ejlskovsgade, tilbage til Østre Stationsvej sammen med de øvrige bybusser. Blandt de øvrige ændringer i de nye køreplaner er, at rute 150 og 151-153 igen bliver til én samlet rute mellem Kerteminde og Assens, så man fremover kan køre på tværs af Odense.

Desuden har mange ruter fået mere tid i køreplanerne omkring de steder i Odense, hvor der skal udføres letbanearbejde i den kommende tid.

Læs mere om de nye køreplaner her. De trykte køreplaner kan findes i busserne og i Fynbus' kundecenter fra 8. januar.

Nye holdepladser: Busser flyttes fra busterminalen på Østre Stationsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce