Nye hjertestartere i Odense vil redde liv

I Børnehuset i Fraugde blev den nye hjertestarter fejret. Jane Heitmann, som er medlem af Trygfondens regionale råd i Region Syddanmark løftede sløret for den nye livredder. Foto: Trygfonden.

Nye hjertestartere i Odense vil redde liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kommer flere og flere hjertestartere i Odense. De er livsvigtige, siger Trygfonden.

Hjertestartere kan redde liv. Og nu kan der reddes endnu flere liv rundt om i Odense, hvis uheldet skulle være ude og et hjertestop indtræffer. Trygfonden har opsat to ny hjertestartere i byen i november. I Fraugde har Børnehuset på Jakobsstien 1 fået en af de grønne hjertestartere. Det samme gælder være- og rådgivningsstedet Reden på Pjentedamsgade 36.

Der er mere end 100 hjertestartere i Odense og knap 19.000 hjertestartere i hele landet og 66 procent af de cirka 4.000 danskere, der får hjertestop hvert år, får hjertemassage og kunstigt åndedræt af vidner, før ambulancen ankommer. Men det er stadig kun et fåtal af vidnerne, der anvender en hjertestarter.

- Vi er meget glade for, at Børnehuset Fraugde og Fraugde Beboerforening og Reden Odense har taget initiativ til at få en hjertestarter hængt op, for jo flere der hænger rundt i landet, jo større er chancen for, at der er en i nærheden, hvis uheldet er ude. Vi ved, at chancen for at overleve et hjertestop øges, hvis man får stød fra en hjertestarter, inden ambulancen når frem, så derfor er det vigtigt at udbrede kendskabet til, både hvor hjertestarterne hænger, og hvordan man bruger dem, siger Grethe Thomas, projektchef for Trygfonden Akutindsatser.

Hos Børnehuset Fraugde og Reden Odense er medarbejderne blevet uddannet i livreddende førstehjælp og i, hvordan en hjertestarter bruges.

Hjertestarterne er tilgængelige døgnet rundt.

Nye hjertestartere i Odense vil redde liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce