Nyd mjøden på Møntergården

Det er fra tønder som disse, mjøden kommer til smagning på Møntergården.

Nyd mjøden på Møntergården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Bys Museer tilbyder for 150 kr. smagning af prsivindende mjød-producents varer.

Mjød er verdens ældste alkoholiske drik. Det er en vinøs og traditionsrig honningvin, der i disse år gør comeback og indtager de hippeste restauranter og barer i Danmark og udlandet i ny forklædning.

Nu kan man komme med på trenden fredag den 9. februar, når Møntergården får besøg af Mjødbryggeriet Petersen & Sønner, der har vundet mange priser for deres moderne variationer af den oldgamle drik.

Om det er tv-serien "Game of Thrones", der har skabt den nye interesse for den ældgamle drik, vides ikke med sikkerhed. Det kunne også være den stigende lokale kvalitetsbevidsthed hos forbrugerne, kombineret med den store opbakning til de mange små mikrobryggerier, som er forklaringen på, at mjøden igen erobrer ganer og markedsandele. Eller måske er det fordi den fine honningvin også kaldes for en gudedrik.

Prisvindende bryggeri

Mjødbryggeriet Petersen & Sønner har sendt adskillige flasker honningvin på markedet og er flere gange sølv-, guld- og bronzevindere i nationale og internationale vin- og spirituskonkurrencer. Bryggeriet vandt blandt andet guldmedalje til The New York International Spirits Competition i både 2016 og 2017.

Til arrangementet vil brygmestrene selv fortælle historien om mjøden, der førhen fejlagtigt er blevet forbundet med øl, fuldskab, plyndringstogter og vilde vikinger. De vil også føre deltagerne ind i mjødens gyldne verden med smagsprøver på deres nye fortolkninger af den ældgamle drik med forskellige smagsvarianter.

Arrangementet, der foregår fredag d. 9. februar kl. 19.30-21.30, er en forlængelse af Møntergårdens særudstilling Knuds Odense - Vikingernes by, som vil være åben hele aftenen. Museumsinspektør Dyveke Skov Larsen vil give en introduktion til udstillingen, der slutter den 11. marts i år.

Prisen for mjødsmagningen er 150 kr. som dækker smagsprøver, oplæg, snacks og entré til museets udstillinger. Tilmelding skal ske på: museum@odense.dk senest mandag den 5. februar.

Nyd mjøden på Møntergården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce