Ny våbenlov fælder dem

Betjente bevogtede byretten, da der i går eftermiddag og aften var grundlovsforhør med syv personer. Fem af de syv blev anholdt mandag morgen under en aktion i rockernes klubhus. To blev anholdt søndag aften i en bil på Glentevej.

Ny våbenlov fælder dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: Selv om enkelte folketingspolitikere allerede har raslet med kuglepennene for at stramme våbenloven i forbindelse med de mange skudopgør mellem grupper af indvandrere og rockere og deres sympatisører, så er det faktisk en ny, strammere våbenlov, der i går sendte otte personer med tilknytning til Hells Angels i Odense bag tremmer.

Den 1. juli blev loven strammet, så straframmen i yderste tilfælde er hævet til fire års fængsel.

Og den udvidede straframme, samt at overtrædelsen nu er blevet en del af straffeloven, gør, at dommerne har mulighed for at varetægtsfængsle.

Og de fængslede, der alle blev sigtet for overtrædelse af våbenloven, kan nu se frem til en længere straf blot for at have været bevæbnede på offentlig vej.

Fire til seks måneder

Har man for eksempel båret et skydevåben, er straffen for et førstegangstilfælde steget fra fire til seks måneders ubetinget fængsel.

Har man før været anholdt med skydevåben på sig, er straffen nu som minimum otte måneders fængsel mod tidligere seks.

Allerede midt i august mærkede en 53-årig dansk mand som den første i Odense de nye strammere regler, da han blev stoppet i en bil tæt på Hells Angels klubhus på Petersmindevej med en skarpladt pistol.

Han blev varetægtsfængslet for forseelsen.

Ny våbenlov fælder dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce