Ny uro og stenkast mod politi


Ny uro og stenkast mod politi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VOLLSMOSE: Anholdt ung mand blev "befriet" af kammerat, men meldte sig senere selv

VOLLSMOSE: Trods et fredsmøde i mandags mellem politi, indvandrere og beboere hærges bydelen Vollsmose nu igen af stenkast, slagsmål og vold.

Klokken 22 onsdag aften blev der atter kastet sten efter to patruljevogne fra Odense Politi, da de rutinemæssigt kørte rundt i Bøgeparken.

To sten blev kastet efter den ene, mens den anden politibil blev ramt af en enkelt sten fra en gruppe på 8-10 personer ud for Bøgeparken nr. 76.

- Stenene kom uden tvivl fra den flok, men hvem der havde kastet dem, kunne betjentene ikke se, siger vicekriminalkommissær Jack Liedecke fra Odense Politis specialafdeling til efterforskning af indvandrerkriminalitet.

Slagsmål og tumult

Efter at have kastet stenene stak flokken af med politiet i hælene. Det lykkedes dog at indhente dem, og det kom til tumult mellem indvandrerne og betjentene.

Mens en af betjentene forsøgte at fastholde en 16-årig dreng for at anholde ham, blev betjenten overfaldet af en 19-årig mand, som forsøgte at befri sin kammerat.

Det havde han held til, og både den 16-årige og 19-årige stak af.

Optrapper ikke

De meldte dog senere på natten sig selv på politigården, hvor de i går formiddags blev afhørt og senere løsladt.

Ifølge Jack Liedecke er hele flokken inklusiv de to anholdte i forvejen kendte navne hos ordensmagten.

De to patruljevogne fik nogle mindre ridser i lakken under stenkasteriet, som dog ikke får politiet til at ændre indsats i den voldsplagede bydel.

- Vi fastholder den samme strategi med, at vi fortsat vil være synlige. Men vi optrapper ikke, siger Jack Liedecke.

Det samme siger chefpolitiinspektør John Jacobsen, Odense Politi, som i går formiddags holdt møde med nærpolitiet om de seneste begivenheder.

Positivt

Han mener, det netop er takket være samarbejdet mellem politiet og beboerne i Vollsmose, som har gjort, at de to indvandrere meldte sig selv efter episoden.

- Der er netop nu et meget voldsomt pres på både betjentene og beboerne i området. Men det er meget positivt, at de to har meldt sig selv, siger John Jacobsen.

Vold mod buschauffør

Ligeledes onsdag aften blev en chauffør i Odense Bytrafiks linje 31 overfaldet på Vollsmose Alle.

Tre somaliere var steget på bybussen. De gik hen og satte sig i bussen uden at betale. Der opstod diskussion mellem den ene og den 43-årige mandlige chauffør.

Under diskussionen blev chaufføren spyttet i ansigtet, og da han aktiverede overfaldsalarmen i bussen, blev han tildelt flere knytnæveslag ligeledes i ansigtet.

Herefter stak de tre somaliere af fra stedet.

Efterforskes

Ifølge politiets specialafdeling var chaufføren dog ikke mere medtaget af slagene, end at han kunne køre bussen i garage efter episoden.

Politiet er stadig i færd med at efterforske sagen for at finde gerningsmændene.

Ny uro og stenkast mod politi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce