Ny udstilling: Hajer i Odense Havn

Hajerne og deres miljø. En historisk og nutidig verdensudstilling om et unikt rovdyr.

Ny udstilling: Hajer i Odense Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udryddelsestruet dyreart bliver den nye udstilling på Byens Ø

Der spilles præcis på de strenge, som har gjort hajer til en udryddelsestruet art, når Odense Zoo lancerer sin kommende udstilling. Odense Zoo spørger direkte: Tør du stå ansigt til ansigt med en haj? Få et unikt indblik i den fascinerende verden under havets overflade, når Odense ZOO åbner udstillingen Planet Shark til efterårsferien 2015.

Uanset om hajer fylder dig med frygt eller fascination, vil Planet Shark tryllebinde dig fra start til slut. I udstillingen står man ansigt til ansigt med både den hvide haj og gamle gigantfossiler som Megalodon-hajen.

- Planet Shark er verdens flotteste hajudstilling, som har besøgt storbyer som Sydney, Singapore, Istanbul, Skt. Petersborg, Tel Aviv og nu Odense. Som besøgende "dykker" man ned i alt lige fra hajernes biologi, over deres historie og evolution, til hajernes nuværende status i naturen, siger kommunikationschef Rikke Skovlund.

Oplev hajer i deres naturlige størrelse, titusindvis af hajtænder, flotte kæbepartier, flænsede dykkerdragter fra virkelige hajangreb, konfiskerede hajfinner og meget mere. Planet Shark tager udgangspunkt i fire temaer og er bygget op omkring et videogalleri i hver deres rum.

Udstillingen gør op med de mange myter og film og mediers fremstillinger, som tegner et negativt billede af havets rovdyr nummer ét. Hajen er ikke en hensynsløs dræbermaskine, men et fascinerende dyr, som årligt dræber færre mennesker på verdensplan end f.eks. køer, brødristere, sodavandsautomater, hjorte, myg og fald fra senge.

- De færreste mennesker er klar over, at hajerne er i store problemer i dag, og endnu færre er klar over, at vi mennesker har brug for hajerne i vores økosystemer, hvor de spiller en altafgørende rolle i bevarelsen af naturens balance. Gæsterne i udstillingen bliver meget klogere på hajer, hvorfor de er truede, og hvad vi kan gøre for at hjælpe dem og os selv, fortæller zoolog Nina Collatz Christensen.

Udstillingen åbner i efterårsferien og er åben til og med påsken 2016. Udstillingen er lejet af Grande Exhibitions.

Billetter skal købes særskilt og årskort giver rabat. Man køber billet på samme måde, som hvis man skulle i biografen, dvs. til en bestemt dag i et bestemt tidsrum. Samtlige gæster sparer penge ved at købe billet på sciencezoo.dk i stedet for at købe i døren.

Sådan et tandsæt kan aftvinge en ikke ubetydelig respekt. Men faktisk er en brødrister eller din seng mere farlig.
Sådan et tandsæt kan aftvinge en ikke ubetydelig respekt. Men faktisk er en brødrister eller din seng mere farlig.

Ny udstilling: Hajer i Odense Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce