Den snart ti år gamle legeplads ud mod Odense Å, tæt på gederne og løveanlægget, bliver bygget om

Hvis man ikke laver noget nyt, er det fordi man er gået i stå. I årevis har det været de rigtige dyr, som der har været i fokus i Odense Zoo. Men efterhånden er det ti år siden, der er sket fornyelse på den største af legepladserne. Kathmandu, Tophuset ud mod Odense Å.

Nu graver maskinerne løs her, og til pinse står der en helt ny og mere tilpasset legeplads, som rammer de mange børnefamilier, som vælger at tilbringe dagen i zoo.

For de mindste har det længe været superattraktivt at komme på legepladsen, der har udfordringer både for de mindste og for de større børn. Sådan vil det også være omkring den nye legeplads, der dog får stort fokus på de mindste med

- De glemmes ikke, når det store projekt står færdigt. På Gobi-legepladsen er der både gynger og mulighed for at klatre højt til vejrs i den forladte ørkenborg. Når borgen er udforsket kan børnene springe videre og fortsætte eventyret med safari i jeep eller tourbus, fortæller direktør Jens Odgaard Olsson fra zoo.

- Allerede nu brummer de første maskiner i området, mens spisestedet er lukket. Klatrestativ, vipper og resten af legepladsen er fjernet, så håndværkerne kan gå i gang. De har netop taget det første spadestik til legeområde tChunga, fortæller han.

Chunga er dyrenes konge, og han er central i legepladsens landskab med bakkedrag, vandleg og terrasser med siddepladser til forældrene. Midt på savannen finder de ingen anden end dyrenes konge! Den store hanløve Chunga ligger klar på spring og indbyder børnene til at gå på opdagelse i det frygtindgydende gab, gemme sig i maven eller balancere på den stolte hale. Der er masser af plads til tagfat og balanceleg.

- I Odense zoologiske have ønsker vi at fastholde positionen som Europas bedste zoo og vil gøre det ved fortsat, at skabe eventyrlige oplevelser for hele familien. Fornyelsen af området vil sikre, vi fortsat har en af Odenses mest populære legepladser, udtaler direktør Jens Odgaard Olsson.

Spisestedet på stedet har været det mest populære for børnefamilier, de små skoleklasser og børnehaver.

Det nye spisested og Chunga forventes at stå færdigt til påske, og hele legepladsområdet til pinse.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.