Ny skov uden træer vest for Odense

De tre sorte felter er de hektarer, som Fyns Statsskovdistrikt indtil videre har købt til skovrejsning i samarbejde med Odense Vandselskab og Odense Kommune.
Foto: Gert Ejton

Ny skov uden træer vest for Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKOV: Fyns Statsskovdistrikt har købt ni hektar jord

BLOMMENSLYST: Det lyder underligt, men den er god nok: Odense får en ny skov uden træer.

Forklaringen er, at Fyns Statsskovdistrikt har købt ni hektar i forbindelse med den store skovrejsningsplan vest for Odense. Planen omfatter hele 600 hektar, men indtil videre er der kun erhvervet 28 hektar helt ude mod vest ved Blommenslyst.

Og de seneste ni skal der altså slet ikke plantes træer på.

Godt som det er

- Området rummer i dag store landskabelige kvaliteter, som ville gå tabt, hvis det blev plantet til, siger Anni Borup, der er forstfuldmægtig ved Fyns Statsskovdistrikt.

- Det nye område ligger i dag hen med græs. Området er meget kuperet og med en god udsigt ind over Odense by. På området er der desuden en sø, fortæller Anni Borup.

Der er to begrundelser for at rejse ca. 600 hektar skov vest for Odense: dels er det her, byens drikkevandsreserver ligger, og eftersom der ikke bruges gift og gødning i statsskovene, vil det være en beskyttelse af grundvandet. Dels er Odense Kommune en af landets mest skovfattige. Hvor der på landsplan er ca. 12 procent skov, er der i Odense kun ca. fire procent. Mere skov vil give bedre friluftsmuligheder for kommunens beboere.

Gå en tur

- På de konkrete arealer er det statsskovdistriktets vurdering, at vi bedst kan tilgodese disse mål ved ikke at plante skov, siger Anni Borup.

- Vi tror blandt andet, at området vil være fortræffelig som sne-legeplads for de odenseanske børn.

På de ni hektar er der både bløde og stejle bakker, der beklædt med sne kan blive et slaraffenland til vinter - hvis ellers vejrguderne er med på spøgen.

Der er også en pæn stor sø på området, hvor fiskeri bliver tilladt.

- Vi laver en vej ind i området og indretter p-plads, så det bliver muligt at parkere busser. På den måde er der let tilgængelighed for både børnehaver, skoler og fritidsordninger, siger Anni Borup.

Etape III

Første etape af den kommende skov Elmelund var gården Sallinglund med omliggende jorde på ca. 14 hektar. De blev plantet til for to år siden.

- Vi har beholdt nogle af gårdens gamle æbletræer og plantet nye i yderkanten, så folk har mulighed for at plukke æbler, når de besøger den del af skoven.

- Der er også lavet en hundeskov ved Sallinglund, som bliver flittigt benyttet, siger Anni Borup.

Anden etape blev opkøbt i den mellemliggende tid, og det er ca. fem hektar nord for Middelfartvej ved Lille Ubberud. Det areal var allerede plantet til, da statsskovdistriktet købte det.  

Ny skov uden træer vest for Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce