Ny rute er bedre for publikum

Klip kortet ud af avisen og studér det nøje, hvis du skal rundt i Odenses centrum på søndag. Sådan ser den 21,097 kilometer lange rute ud, som halvmaraton- og maratonløberne skal løbe fra søndag klokken 9. Sidste løber er formentligt først i mål klokken 16, hvorefter afspærringer og sluser ophæves. Det er vigtigt at vide, at Skibhusvej bliver ensrettet ind mod byen, og det samme gør Læssøegade. Heden bliver ensrettet fra Falen mod Odense Universitetshospital. Der oprettes "sluser", hvor løberne skal krydse vejen, og der kan opstå kø i trafikken. Det sker på Rugårdsvej, Næsbyvej, Sdr. Boulevard samt Middelfartvej. Især frarådes det at køre ad Næsbyvej. Til gengæld opfordres trafikanterne til at bruge både ringvejen fra vest til øst, og ring 2 fra nord til syd. KORT: GERT EJTON

Ny rute er bedre for publikum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hele fire gange passerer maratonløberne hjørnet af Vestergade og Kongensgade, hvor der ventes masser af tilskuere

ODENSE: Maratonløbet på søndag i Odense er langt mere publikumsvenligt end ved de otte foregående løb.

Det er i hvert fald arrangørernes intention, efter at ruten i år er lavet om, og deltagerne nu passerer centrum op til flere gange.

- Det giver rigtig gode muligheder for tilskuerne, der med lidt fiks planlægning vil kunne se deltagerne fire-fem gange undervejs, siger løbsdirektør Torben Simonsen, H.C. Andersen Marathon.

Bynær rute

Op imod 30 nationer er med, når løbet sættes i gang på søndag på den nykonstruerede rute, som er nøje opmålt af Dansk Atletik Forbund.

Modsat tidligere år, hvor løberne blev sendt ud i yderkvartererne af Odense og også skulle runde Fynsværket for enden af Windelsvej, er ruten i år meget mere bynær.

- Ruten er mere indbydende for løberne, der skal ud på henholdsvis én og to omgange, hvor der er livligt på det meste af strækningen, siger Torben Simonsen.

Kvinderne på halvmaraton løber ruten én gang, og både mænd og kvinder på maraton to gange.

Publikums bedste sted

For publikum er der flere gode steder for at klappe og bakke op om familiemedlemmer, kolleger, venner og alle de andre, der har valgt at løbe.

På atletikstadion bliver der sikkert rift om pladserne, for her kommer løberne i mål.

Men også ude på ruten er der gode muligheder.

Især krydset ved Vestergade, Kongensgade og Mageløs kommer løberne forbi flere gange, og hér ventes mange at have taget opstilling.

Også hjørnet af Christmas Møllers Vej og Stadionvej vil være et godt sted for publikum.

Tag cyklen rundt

Også tilskuerne vil dog få problemer med at komme rundt i byen, fordi politihjemmeværnet har afspærret flere gader og veje.

- Rent trafikalt vil det naturligvis påvirke den indre by, men vi opfordrer folk til at tage det med et smil og kigge på - og også heppe på deltagerne, hvoraf mange jo er gæster i Odense, siger Torben Simonsen.

Opfordringen til tilskuerne er dog også klar fra løbsdirektøren:

- En cykel vil være et rigtigt godt redskab til at komme rundt på, så brug dén.

Ny rute er bedre for publikum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce