By- og Kulturudvalget i Odense har sagt ja til en overordnet køreplan for fire hårde år med letbaneopgravninger mange steder i byen.

På Benedikts Plads i Odense er arbejdet med at flytte ledninger for letbanen i gang, og det kan mærkes hos butikkerne.

- Vi har ikke nær så mange kunder, så vi står over for en stor udfordring, fortæller apoteker Kirsten Lindholm.

Til sommer starter del to af letbaneprojektet, hvor der skal lægges fliser, laves fortove og anlægges nye pladser langs letbaneruten. Desuden skal spor, stationer, køreledninger, master og signaler etableres. Det betyder, at der skal arbejdes mange flere steder samtidig i forhold til i dag.

By- og Kulturudvalget har netop godkendt den overordnede plan for, hvordan det skal foregå.

Selv om der arbejdes flest steder samtidig i 2017, vil påvirkningen trafikalt blive størst i 2018 og 2019, hvor de vigtigste veje bliver mest berørt, forudser Odense Kommunes projektchef, Stig Langsager, der nu har letbanen som sin primære arbejdsopgave efter at have været projektchef på først Kanalforbindelsen og Odins Bro og siden Munkebjergvejs forlængelse.

Letbanen set fra oven

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
5
Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

En del af Ejlskovsgade lukkes