Et krav om, at 70 procent af nyt byggeri skal ske i den eksisterende by falder bort i den nye kommuneplan, der i øjeblikket er i høring. Målet er dog stadig en tættere by

Bliver Odense Kommunes nye kommuneplan vedtaget, som den foreligger, så kan det få betydning for, hvor der fremover kan bygges i Odense.

For kravet om, at 70 procent af alt byggeri skal ske i den eksisterende by for at sikre en fortætning af Odense, står til at falde ud af planen, der i øjeblikket er i offentlig høring frem til den 22. februar.

- Det er en ny måde at se byen på, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), hvis forvaltning står som afsender af forslaget til en ny kommuneplan.

I alt giver den nye kommuneplan mulighed for at opføre op imod 10.000 nye boliger set over de næste 12 år.

Mest nybyggeri skal stadig ske i byen - i den udvidede bymidte, som er et nyt begreb, der dækker over det nuværende centrum, havnen og Østerbro og Vesterbro-området ved Sukkerkogeriet.

Cirka 4000 boliger kan opføres i det område.

Desuden gives der mulighed for byggeri i det, der kaldes den sammenhængende by, hvilket lidt forsimpelt kan oversættes til de forstæder, der ikke har marker mellem sig og selve byen.

Og desuden giver planen mulighed for at opføre op til 2500 nye boliger langs den kommende letbanes rute fra Tarup til Hjallese via centrum, det store handelsområde i Odense SØ og området ved Syddansk Universitet og Nyt OUH.

Det, der er det helt nye i kommuneplanen, er en såkaldt "buffer" på 500 til 1000 boliger, som kan opføres i områder "som i dag ikke er kendte og udviklet", som det fremgår af planen.

Ifølge Jane Jegind handler det om at sikre, at gode ideer kan gennemføres og ikke strander i firkantede regler, selv om de ligger uden for bymæssig bebyggelse. .

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
5
Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

En del af Ejlskovsgade lukkes