Ny klub hjælper flygtningebørn

Sarah Theil Pedersen (th) nyder at være frivillig og kunne hjælpe flygtningebørn i Klub Aktiv Læring i lokalerne i Ungdomscenter Rosengård. Hun håber flere har lyst til at være frivillige i klubben. Foto: Dansk Flygtningehjælp

Ny klub hjælper flygtningebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En gruppe frivillige har i samarbejde med Odense Kommune og Dansk Flygtningehjælp startet en klub, hvor flygtningebørn lærer om livet i Danmark.

Det kan være svært som flygtningebarn både at få styr på sproget og på det samfund, man lever i. Derfor har en gruppe frivillige nu startet en klub, hvor man hver mandag i to timer træner børnene i det danske sprog og øger deres viden om dansk kultur og sociale normer. Klubben, der hedder Klub Aktiv Læring, har til huse i Ungdomscenter Rosengård og Sarah Theil Pedersen er en af de frivillige, der har været med til at starte den.

- Jeg synes, det er fantastisk at være med til at give børnene nogle gode oplevelser, som ruster dem og giver dem mod til at indgå i kulturen i Danmark. De vil så gerne lære nyt, og de går altid til aktiviteterne med masser af energi og gåpåmod. Og så smitter børnenes humør og engagement altid af på os frivillige, siger Sarah Theil Pedersen, der håber at flere kunne have lyst til at lave et par timers frivilligt arbejde om ugen.

Klubben er blevet til i et samarbejde med Odense Kommune, og rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Brian Dybro (SF) mener, at klubben vil styrke integrationen af flygtningebørnene.

- Børnene får igennem legen noget læring, som styrker dem på vejen mod at tage en uddannelse senere hen, og vi kan se, at de er rigtig glade for at mødes med de frivillige. Den glæde er med til at få forældrene til at engagere sig, så vi på den måde også får styrket dem i deres forældrerolle. Det er dejligt at se, siger Brian Dybro, der er glad for samarbejdet med Dansk Flygtningehjælp om klubben.

Klubben i Ungdomscenter Rosengården er en del af Dansk Flygtningehjælps leg- og læringsklubber for flygtningebørn.

Chefen for Frivilligafdelingen i Dansk Flygtningehjælp, Lone Tinor-Centi er også glad for den nye klub i Odense.

- Med klubberne har Dansk Flygtningehjælp mulighed for at støtte flygtningebørns inklusion i sociale fællesskaber i Danmark. Flygtningebørnene bliver rustet til at indgå aktivt i nye fællesskaber på lige fod med andre børn. Det bidrager til, at børnene og deres familier hurtigere bliver en del af det nye lokalsamfund og ser positive muligheder for fremtiden, siger Lone Tinor-Centi.

Kort om klubben
Dansk Flygtningehjælps leg- og læringsklubber er for 6-16-årige flygtningebørn.De lokale klubber er drevet af frivillige, som får støtte af Dansk Flygtningehjælp til at lave både sjove og lærerige aktiviteter for børnene.

Er du interesseret i at blive frivillig i Klub Aktiv Læring i Odense, så kontakt frivilligkoordinator Julie Elisabeth Hartung på julieelisabeth.hartung@gmail.com.

Initiativet med leg- og læringsklubberne vil køre over tre år takket være en bevilling på knap fire millioner kroner fra Egmont Fonden.

Se mere om klubberne på www.flygtning.dk/frivillig/projekter/leg-og-laering

Ny klub hjælper flygtningebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce