Ny klage over luksus-boliger


Ny klage over luksus-boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TUSINDÅRSSKOVEN: Naturfredningsforening skyder med alt for at stoppe byggeri

ODENSE: Et stort flertal i Odense Byråd siger ja.

Det samme gør Fyns Amt.

Private investorer tripper for at udvikle deres planer.

Men Danmarks Naturfredningsforening (DN) vil noget andet og skyder med alt sit - lovlige - krudt i sin kamp for at bevare Tusindårsskoven som et uberørt naturområde.

Foreningen får i den forbindelse støtte af en hel del af naboerne, som har skrevet under på protestlister.

Der er tale om et areal i nærheden af Odense Eventyr Golfcenter på Falen, hvor private vil opføre cirka 80 luksusboliger - på en mark tæt ved Tusindårsskoven.

Flere muligheder

Naturfredningsforeningen har flere muligheder for at sætte en kæp i hjulet med klager til Naturklagenævnet. Senest har DN protesteret mod den lokalplan for området, som byrådet vedtog inden jul.

Foreningens overordnede indvending er, at det planlagte byggeri strider mod væ-sentlige naturbeskyttelseshensyn.

Inden længe kan DN's folk sætte sig til computeren for at skrive en ny klage, fordi Odense Kommune vil give dispensation for den lovbefalede 300 meters skovbeskyttelseslinje.
skovbyggelinje
Skovbyggelinjen er knyttet til alle eksisterende og nye private skove på 20 hektar eller derover samt offentlige skove.

Hvis Tusindårsskoven var privat, ville den ikke være stor nok til at være omfattet.

Lovbestemmelserne findes i naturbeskyttelseslovens paragraf 17.

Den omfatter som udgangspunkt 300 meter fra skovbrynet.

Træer fældes ikke

Der skal ikke fældes skov for at indpasse det planlagte byggeri, men der vil efter planen være bygninger, som kommer til at ligge 30-40 meter fra skovbryn.

Naturfredningsforeningen forudsætter, at deres kompleks af klager behandles under ét. Det ønske ser Naturklagenævnet ud til at ville opfylde.

- Vi er endnu ikke dykket ned i sagen, men det vil da være naturligt at se på klagerne under et samlet hele, siger Babette Bentley, der er jurist og sagsbehandler i Naturklagenævnet.

Hun har ikke noget bud på, hvornår sagen bliver afgjort. Sagsbehandlingstiden er på minimum otte måneder, og da den første DN-klage blev indgivet i november, kan det allertidligst blive til sommer. Der vil dog sandsynligvis gå noget længere tid.

Det vil blandt andet afhænge af, om nævnets medlemmer skal på besigtigelse. Det sker i cirka 10 procent af 2000 årlige sager.

Endelig afgørelse

Naturklagenævnets afgørelse er endelig. Hvis nævnet, der består af jurister og folketingsmedlemmer, giver klageren medhold, er byggeriet lukket, inden det første hul i jorden er gravet, medmindre Odense Kommune vil bringe sagen for en domstol.

Hvis der bliver mulighed for at bygge, skal jorden sælges i offentligt udbud. Mæn-dene bag idéen om Odense Eventyr Park A/S, Harry Pape Henriksen og Frank Uhrenholt, har altså ikke nogen fortrinsret.

Ny klage over luksus-boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce