Ny indsats: Benspænd mod bander

Black Army holdt i mange år til i et klubhus på Nyborgvej i Odense, som gentagne gange fik besøg af politiet under razziaer. Nu er klubhuset lukket, og Black Army hævder, de har nedlagt sig selv. Foto: Louise Koustrup

Ny indsats: Benspænd mod bander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen vil holde seks lokale stormøder med blandt andet boligforeninger i kampen mod bandekriminalitet. Mandag finder første møde sted i Korsløkkeparken.

Selv om bandegrupperingen Black Army hævder at have nedlagt sig selv, og Odense tilsyneladende ånder nogenlunde fred for rocker- og bandekriminalitet sætter borgmesteren alligevel gang i en række nye møder for at forhindre nye optøjer.

Det sker allerede mandag aften med et stormøde i Korsløkkeparken for at samle borgere, kommune, politi og boligorganisationer for sammen at snakke om, hvordan man skaber et stærkt fællesskab og sikrer, at området ikke pludselig bliver hærget af bandekriminelle.

- Det handler om at holde fokus. Lige nu er Black Army presset tilbage, men det er vigtigt, at når bander skal bekæmpes, skal de det også, når der er mere ro på. De skal ikke have lov til at vokse sig stærke. Black Army er stadig ikke væk, men de er presset, siger Odenses genvalgte borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

I foråret blev de første stormøder holdt i Odense efter mange måneder, hvor byen oplevede bandekrig mellem forskellige grupperinger, politiets tvangslukninger af bandeklubhuse, og bandemedlemmers afpresning af butiksindehavere og socialt udsatte. Dengang blev møderne holdt for lukkede døre, dvs. uden pressens tilstedeværelse, og det samme kommer til at ske både mandag aften og ved de efterfølgende møder, kommunen har sat op.

- Det handler om en god forebyggelse, og om at tage eventuelle ting i opløbet. Vi vil fortælle borgerne, hvad de skal gøre, hvis de ser noget, politiet og andre myndigheder har brug for at vide, siger Peter Rahbæk Juel.

Efterårets og vinterens møder begynder med Korsløkkeparken, og fortsætter i flere andre bydele som Vollsmose, Nørregade og banegården, Højstrup og Bolbro, Rising-kvarteret, Dianavænget, Seden, og endelig café- og beværtningsmiljøet i centrum.

- Det er vigtigt for mig at sige, at fordi vi holder møder i de nævnte områder er det ikke, fordi der er bandeuro de steder, men det er vigtigt, at vi får stoppet eventuelle drengestreger, så de ikke udvikler sig til bandekriminalitet, siger borgmesteren.

Indsatsen i områderne sker sammen med de berørte boligforeninger og deres afdelingsformænd, som ved, hvad der rører sig i områderne.

Ved mødet mandag vil politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen og chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj fra Fyns Politi give en status på, hvordan det ser ud med det bandekriminelle miljø for tiden, og der vil være indlæg fra skoleledere fra henholdsvis Rosengårdsskolen og Ejerslykkeskolen, mens borgmester Peter Rahbæk Juel vil være vært.

Mødet finder sted mandag den 27. november klokken 19-21 i beboerhuset "Smut ind" på Nyborgvej 179. Der vil ikke være presse til stede, ligesom deltagelse i mødet behandles fortroligt, lover kommunen.

Her afholdes møderne
Stormøderne med kommunen, politiet, boligforeningerne og borgerne holdes forskellige steder i Odense.Indtil videre er der kun dato på det første arrangement, som er mandag den 27. november klokken 19-21 i Korsløkkeparken.

Derefter følger stormøder i følgende bydele:

Vollsmose

Nørregade og banegården

Højstrup og Bolbro

Risinge

Dianavænget

Seden

Café og beværtningsmiljøet (endnu ikke geografisk indsnævret - sandsynligvis Odense C)

Alle er velkomne til møderne.

Ny indsats: Benspænd mod bander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce