Årskortholdere kan fremover gå direkte ind i Zoo fra stien langs Odense Å. Forbipasserende kan købe en kop kaffe uden at besøge haven

Odense: Ny restaurant, ny legeplads og nye toiletter er ikke den eneste forandring, der i øjeblikket er i gang i området mellem geder og kameler i Odense Zoo. Haven vil også få en ny indgang, så gæster kan komme direkte ind fra Odense Å-sti.

- Vi håber på at få den nye, hemmelige indgang klar inden påske. Vores deadline er 18. marts, men vi arbejder hele tiden med tidsplanen. Hele området med legeplads, restaurant osv. skal være klar op til pinsen og havens fødselsdag den 13. maj, siger zoo-direktør Jens Odgaard Olsson.

Rykker tættere på byen

I måneder har den tidligere legeplads ved restauranten Katmandu været byggeplads, men snart står både en ny restaurant, en ny, stor legeplads og et renoveret toilethus klar. Det er i den forbindelse, at Zoo også åbner den nye "tivoli"-indgang til folk med årskort eller mobilbilletter.

- Vi har længe haft et ønske om at knytte os lidt tættere på byen. Hvis du kigger på skiltene langs å-turen, angiver kilometerdistancen turen hele vejen ud til Fruens Bøge og derefter tilbage til billetlugen langs vejen. Med den nye indgang rykker vi faktisk en kilometer tættere på byen, siger direktøren.

Indgangen vil være ubemandet, men umiddelbart ved siden af karusseldøren vil den nye restaurant åbne en luge, hvor forbipasserende på å-stien kan købe en kop kaffe eller andet til gåturen.

- Her kan man selvfølgelig også spørge personalet om hjælp, men primært håber vi bare på, at der vil være nogle årskortholdere, der bibber sig den vej igennem, siger Jens Odgaard Olsson.

  • Af:

    Jeg er erhvervsjournalist på Fyens Stiftstidende og fyens.dk. Mit primære stofområde er arbejdsmarkedsstof, men jeg skriver også om andre businessområder. Jeg er uddannet journalist i 2004 og har siden læst statskundskab på kandidatniveau.Jeg blev ansat på Fyens Stiftstidende i februar 2014, og har i en periode fungeret som nyhedschef. Tidligere i min karriere har jeg været ansat på Ritzaus Bureau og Ekstra Bladet. Jeg bor i Odense med min mand og vores to børn.