Odense: Når H.C. Andersen Festivals foregår i slutningen af august, bliver det med en ekstra dag i Kongens Have. Den kommer til at byde på festivalen Silhuetten, som er for udviklingshæmmede og deres familier.

H.C. Andersen Festivals har indgået samarbejde med Lavuk Entertainment og Pro4 om Silhuetten, der skabes i de udviklingshæmmedes ånd og byder på et program af etablerede musiknavn.

- Vi vil skubbe til forestillingen om, at handicapkultur kun er kopibands og Kandis. Det første navn på plakaten er Kato, og som værter sætter Jonny Hefty og Jøden godt gang i Silhuetten, siger Casper L. Petersen fra Lavuk.

Direktør for H.C. Andersen Festivals, Peter Bøgholm, glæder sig over det nye samarbejde og tilbuddene for udviklingshæmmede.

- Vi glade for, at vi kan være med til at skabe gode rammer for, at udviklingshæmmede kan komme til fest i Kongens Have. (sim)

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.