Den amerikanske fast food-kæde åbner to nye danske restauranter i 2018. Herning får en KFC i marts, mens datoen for Odense-premieren endnu ikke er meldt ud.

Kentucky Fried Chicken udvider i Danmark med to nye restauranter. Én i Herning og én i Odense. Der er ikke meldt en dato ud for åbningen i Odense, men på restaurantens danske Facebook-side kan man læse, at det bliver efter marts.

Ingen af de nuværende seks restauranter har kunnet oplyse, hvor og hvornår KFC åbner i Odense. Så vi har fundet nogle af de begejstrede odenseanere og spurgt dem, hvad de tænker om udsigten til endnu en amerikansk fast food-kæde i byen.

- Det er fedt, at der åbner en KFC-restaurant i Odense. Det er rart, at der sker noget nyt i stedet for, at det bare er de samme fast food-steder, som der altid har været, siger Patrick Jessen. Han mener, at KFC skiller sig ud på samme måde som Carl's Jr., der åbnede i Bilka.

- Der er ikke ret mange KFC-restauranter i Danmark, hvilket gør det lidt specielt. Og så har KFC ægte amerikanske chicken wings, siger Patrick Jessen.

Minder fra barndommen

Catharina von Wowen glæder sig også over nyheden.

- Jeg syntes, det er skønt, at de udvider. Specielt fordi jeg kommer fra Vestegnen i København. Efter at være flyttet til Fyn får jeg ikke så tit spist på KFC. Det har altid været maden til hyggelige stunder, og jeg syntes, at deres smag og kvalitet skiller sig ud fra andre fast food-kæder, siger Catharina von Wowen.

Hun har mange gode minder om maden fra KFC.

- Jeg kan huske, at min far eller mor havde mad med hjem fra KFC i Rødovre, inden jeg flyttede. Vi kunne godt lidt den store spand med blandede stykker i. Den med det gode krydderi, siger Catharina von Wowen.

Hun håber, at restauranten kommer til at ligge i Odense M, så den er lettere at komme til end i centrum.

- Rent forretningsmæssigt ville det nok være smartest at placere den tæt på banegården, hvor der kommer mange rejsende og folk i weekenderne. Uanset hvor, glæder jeg mig, til de åbner. Min mand er endnu mere entusiastisk over udsigten til KFC, end jeg er, siger Catharina von Wowen.

- Mit liv er reddet

På KFC's Facebook-side skrev Tobias Jensen: "De åbner sgu én i Odense, mit liv er reddet". Han lægger ikke skjul på, at han er ekstatisk over nyheden.

- Jeg er personligt overlykkelig, da mine venner og jeg har haft aftalt at tage ind og prøve KFC. Men da det er lidt af en tur til København, er det da bare dejligt, at den kommer til at ligge i Odense, siger Tobias Jensen.

Han håber også, at restauranten kommer til at ligge tæt på banegården.

- Jeg tager tit toget, så det ville være en luksus ikke at skulle gå for langt. Jeg glæder mig til at prøve deres kylling, så snart restauranten åbner, siger Tobias Jensen.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
Fastfood-kylling til odenseanerne: Første Kentucky Fried Chicken i byen er åbnet

Fastfood-kylling til odenseanerne: Første Kentucky Fried Chicken i byen er åbnet

1
Åbner til april: Amerikansk fastfoodkæde får adresse på Ejbygade

Åbner til april: Amerikansk fastfoodkæde får adresse på Ejbygade