De fleste lejligheder i blok nummer fire, "Soldækket", i Promenadebyen er solgt

Nummer fem, "Mesanen", er på vej op over jorden. Hele det byggeri er solgt videre til investor

Odense: Mens de fleste af lejlighederne i Promenadebyens blok nummer fire, "Soldækket", er solgt til private af bygherren, er hele den kommende blok fem solgt videre til en anden investor, endnu inden den er kommet over jordhøjde.

"Mesanen", som den nye blok kaldes, er solgt til et jysk selskab, VHF Holding A/S, der har adresse i den østjyske stationsby Hedensted.

"Mesanen" bliver på i alt syv etager med 55 lejligheder samt et enkelt erhvervslejemål. Boligerne er på to-tre værelser i varierende størrelser mellem 40 og 95 kvadratmeter. Samtlige lejligheder er med altan, hvorfra der ifølge bygherren er kig over havnen.

Ejer- eller lejelejligheder

Totalentreprenøren Raundahl & Moesby A/S har selv udviklet og været ejer af "Mesanen" - sammen med IBI Group og med henblik på videresalg.

- VHF Holding overtager ejendommen, når den er helt færdig i begyndelsen af 2017. Lige nu overvejer køberen, om det er mest hensigtsmæssigt at sælge lejlighederne til slutbrugerne, eller om der skal satses på ren udlejning, fortæller partner Finn Birkjær, IBI Group.

"Mesanen" er tegnet af Skovhus Arkitekter, der også stod bag arkitekturen på naboblokken "Soldækket".

I "Soldækket" er der endnu få usolgte lejligheder, men ifølge ejendomsmægler Peter Schultz Jensen, Nybolig City, vil der næppe gå lang tid, før alle er solgt.

Når man kigger på listen over usolgte lejligheder, viser det sig, at de især ligger på de øverste par etager.

- Forklaringen er, at de er lidt dyrere end længere nede i huset, fortæller Peter Schultz Jensen.

De dyreste treværelses koster 2,7 millioner kroner. De dyreste toværelses 1,8 millioner kroner.

Promenaden Odense A/S ejes af trekløveret IBI Group, Raundahl & Moesby samt Erik Moesby. Ud over de to nævnte blokke ejer selskabet et stort område, der ligger syd for - op mod Toldbodgade.

Erik Moesby, Raundahl & Moesby A/S, glæder sig over, at der er fundet en investor til "Mesanen".

- Det betyder, at vi kan sætte fuld damp på de næste byggefelter og udnytte den store, positive interesse, som området er omgivet af, siger han i en pressemeddelelse.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.