Ny Rosenhave skyder op i H.C. Andersen Kvarteret

Grafik: Mikkel Damsgård Petersen

Ny Rosenhave skyder op i H.C. Andersen Kvarteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra Gade til By anlægger en rosenhave og et nyt stisystem i H. C. Andersen Kvarteret i Odense.Det sker som en del af den store omdannelse af Thomas B. Thriges Gade.

Den 13. februar satte gravemaskiner grabberne i jorden i H. C. Andersen Kvarteret i Odense.

Her bliver der nemlig anlagt en rosenhave med tilhørende nyt stisystem, som skal forbinde H. C. Andersen Kvarteret, Koncerthuset og Odeon med Carl Nielsen Kvarteret.

Den nye rosenhave bliver anlagt som del af projektet "Fra Gade til By", som Odense Kommune og Realdania i samarbejde gennemfører med det formål at at omdanne Thomas B. Thriges Gade fra motorgade til byrum med letbane.

- Haven får bede med roser og stauder, blomstrende buske og træer. I den ene ende af haven anlægger vi en lille legeplads til småbørn. I den anden ende kommer en græsplæne med bænke, som er lidt forsænket i forhold til stierne. Haven kommer derfor til at ligge dejligt i læ mellem buske, træer og de let skrånende bede, lyder det på Fra Gade til Bys hjemmeside.

Foto: Fra Gade til By
Foto: Fra Gade til By

En del af en stor investering

Fra Gade til By-projektet blev søsat efter en enstemmig byrådsbeslutning den 13. februar 2008.

Dengang afsatte byrådet 1,2 milliarder kroner til at udvikle Odenses bymidte.

Af de 1,2 milliarder er der afsat 255 millioner kroner til omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade, mens Foreningen Realdania tilsvarende støtter projektet med 255 millioner kroner.

Derudover forventer projektet selv at tjene 462 millioner kroner på salg af byggeretter og p-pladser. Det kan dog variere afhængigt af markedspriserne.

Rosenhaven i H. C. Andersen Kvarteret kommer til at ligge mellem det nybyggede Byfællesskab og Rosengade. Haven bliver mellem 500 og 600 m2 stor, og arbejdet kommer til at strække sig over hele 2018.

Ny Rosenhave skyder op i H.C. Andersen Kvarteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce