Ny Odeon-pris: Odeon ærer Anker Boyes indsats

Anker Boye er stolt over at være den første modtager af Årets Odeon Pris, og han var også glad mand ved gallashowet i Odeon i forbindelse med den officielle åbning for præcis et år siden. Her er han i selskab med sin hustru, Lykke. Arkivfoto: Louise Koustrup

Ny Odeon-pris: Odeon ærer Anker Boyes indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I anledning af sin ét-års fødselsdag har Odeon valgt at uddele Årets Odeon Pris, og ifølge husets kulturchef havde den første modtager reelt ingen modkandidater.

Telefonen har faktisk kimet ret mange gange hjemme hos Anker Boye, siden han trak sig som borgmester og helt ud af lokalpolitik.

Men særligt ét opkald har han været rigtig glad for, ja, faktisk temmelig stolt over at modtage.

- Det var da Sara (Ekknud, kulturchef på Odeon, red.) ringede og sagde, at de havde indstillet en årlig Odeon Pris, og de gerne ville have lov at give mig den første. Det er jeg både overrasket og stolt over, siger Anker Boye.

Den forhenværende borgmester lægger ikke skjul på, at han er godt tilfreds med, at det - efter flere sværdslag og i tredje forsøg - sammen med det øvrige byråd lykkedes ham at opføre musikhuset midt i byen.

- For mig er Odeon symbolet for den proces, der er sat i gang i Odense, og som er resultatet af tre store politiske beslutninger - kvarterplanen for havnen, kulturstrategien og endelig omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade, siger han.

- Jeg oplever selv, at Odeon er mit barn, som jeg har kæmpet for i 10 år, og det har været et slidsomt arbejde. Så jeg vil heller ikke sige mig fri for at være blevet lidt skuffet, hvis det ikke var mig, der fik prisen. Men først og fremmest er jeg glad for, at Sara og de andre i Odeon i det hele taget har indstiftet en Odeon Pris, for det viser noget om det engagement og arbejde, de lægger i at gøre stedet til den bankende puls i midtbyen, som jeg ønskede, det skulle være. Og som vi ser eksempler på hver eneste dag, siger han.

Jeg oplever selv, at Odeon er mit barn, som jeg har kæmpet for i 10 år, og det har været et slidsomt arbejde. Så jeg vil heller ikke sige mig fri for at være blevet lidt skuffet, hvis det ikke var mig, der fik prisen.
Anker Boye, forhenværende borgmester og førstevalg til modtager af Årets Odeon Pris 2017
Odeon Pris 2017
Odeon Prisen er stiftet af Odeon i anledningen af husets etårs fødselsdag 1. marts 2018.Prisen vil hvert år på denne dag blive uddelt til årets Odeon'er.

Prisen gives til en person/forening eller organisation, som har haft en stor betydning for Odeon i det forgangne år.

Med prisen følger et diplom og en plads på væggen i Odeon.

Prisen bliver uddelt for første gang klokken 16 torsdag 1. marts 2018.

Når prismodtager i 2017 bliver Anker Boye, begrundes det med: Der var ikke et Odeon uden Anker Boye. Så let kan det siges. Han har stået fadder til huset hele vejen igennem, fulgt byggeriet tæt og stadig en aktiv del af huset. Han holdt den første tale i Store Sal og kommer gerne farende, når en guirlande skal måles. Faktisk kom han ofte gående igennem byggeriet, da det endnu ikke var færdigt, for han ville bare gerne følge med i, hvordan det gik. Så valget var let - der er kun én, som kan være den første. Og det er selvfølgelig Anker Boye. (Skrevet af Odeons kulturchef Sara Ekknud.)

Noget at lave om og noget til gode

Anker Boye har ofte været i Odeon, siden han begyndte at komme forbi på byggepladsen, længe før huset kunne slå dørene op, fortæller han. Og det meste, han ser, glæder han sig over.

- Skulle jeg nævne noget, jeg gerne lavede om, er det, at der ikke er ført elevatorer hele vejen op nede fra parkeringskælderen. Det er sikkert røget ud af planerne undervejs, men det ville jeg gerne have haft, og det oplever man særligt sådan en dag, som for eksempel når Historiens Hus offentliggør Odensebogen, og der er stuvende fuldt i Store Sal og i parkeringskælderen, siger han.

- Men holdt op imod, hvad vi med Odeon har fået - en sal med sidesale og hejseværk, et nyt domicil til Det Fynske Musikkonservatorium og foyerscenen, hvor der sker en masse - er jeg ovenud tilfreds. Når man tænker på det morads, der var i midtbyen, ser jeg Odeon rejse sig som en hvid svane over Odense, siger husets ulønnede ambassadør, der nu får sit navn op et sted i foyeren.

Anker Boye erkender imidlertid, at der er noget, han endnu har til gode i Odeon.

- Jeg har endnu ikke været i Odeon Social at spise. Men min familie har, siger den forhenværende borgmester.

Måske kan han nå det på torsdag i forbindelse med fødselsdagsprogrammet, når han klokken 16 kommer i musik-, teater- og konferencehuset for at modtage sin pris.

Ny Odeon-pris: Odeon ærer Anker Boyes indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce