AFGØRELSE: Anklagede var narkobagmænd, mente nævninge
ODENSE: Der var ikke megen tvivl hos nævningene, da de i går skulle afgøre, om seks mænd fra Odense var skyldige som bagmænd i en omfattende narkohandel i Odense.

Gang på gang lød nævningeformandens ja til anklagerne mod de seks.

Fire af dem blev udpeget som de bagmænd, der i flere år leverede hård narkotika til en stribe pusherlejligheder i Odense.

Anklager, som de gennem hele sagen kun har haft hovedrysten og vrede til overs for.

- Hvordan føles det at lyve? Hvordan føles det at have dårlig samvittighed? råbte en af de tiltalte i går til de narkobetjente, der var mødt op for at overvære sagens afslutning.

De fire var også tiltalt for at have drevet forskellige narkoreder i centrum af Odense tilbage i 1996, men det mente nævningene, ikke var bevist, og de fire blev frikendt for de forhold.

Afgørende forklaringer

Tilbage stod stadig en række forhold om narkohandel, som de fire efter nævningenes opfattelse stod bag.

Helt afgørende i sagen har været forklaringerne fra to af de mænd, som har aftaget stoffer fra de fire.

Den ene, Brian Bert Jakobsen, har fortalt om flere leverancer af stoffer, og om, hvordan han blev truet til at sælge stoffer for de fire. Og om hvordan den ene forsøgte at presse ham til at lave et bankrøveri for at betale noget af den gæld, der konstant voksede og voksede.

Brian Bert Jakobsen kom under politiets vidnebeskyttelsesprogram, men døde ved en ulykke, inden retssagen kom for.

De forklaringer, han tidligere har givet, er derfor blevet læst i retten.

Nægtede at tale

De fire blev også kendt skyldige for at have solgt 1300 gram til en anden mand, John Lorenzen,som i retten nægtede at sige noget som helst.

Han er dog tidligere blevet dømt for at have købt stoffet, og hans forklaring fra hans egen sag blev brugt i retten.

Dertil kommer en række andre vidneudsagn og indicier.

De sidste to tiltalte, Lars Bergquist og Palle Hans Christensen, blev kendt skyldige for salg af henholdsvis 490 gram heroin og 890 gram heroin eller kokain. Noget, de som de eneste i sagen også selv har tilstået størstedelen af.

I dag falder der formentlig dom i sagen. Strafferammen går op til 10 års fængsel og anklageren har allerede antydet, at man går efter strenge straffe til alle seks mænd.
  • fyens.dk