Nu kommer retssagen: Mand kravlede to gange ind til løveanlæg i Odense Zoo

Zoo-leder Nina Collatz Christensen ved det hegn, som en 33-årig mand i sommer kravlede over for at komme ind til løverne og fodre dem med mindst 15 grillpølser. Sidst i november skal manden i retten. Arkivfoto: Michael Bager

Nu kommer retssagen: Mand kravlede to gange ind til løveanlæg i Odense Zoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 33-årig mand er tiltalt for to gange at kravle ind til de vilde dyr i Odense Zoo. Begge gange ville han ind til løverne og havde pålæg og grillpølser med til dem.

En 33-årig mand fra København og med rødder til Odense kan nu notere i sin kalender, hvornår han skal i retten for at forklare om sine ture ind til de vilde løver i Odense Zoo.

Et anklageskrift er nemlig klar til retssagen sidst i november, og her er den 33-årige mand tiltalt for i to tilfælde at være kravlet ind til løverne, og et enkelt tilfælde af hærværk i gågaden i Odense.

Manden blev i sommer landskendt, da han over middag den 8. juli 2018 kravlede op på et hegn til løverne i Odense Zoo, mens flere gæster i haven overværede det. Ifølge anklageskriftet er han tiltalt for først at forcere et perimeter-hegn og bagefter kravle op ad hegnet og ind til løveanlægget, hvor han smed mindst 15 grillpølser ned til løverne.

Nogle af vidnerne har til politiet forklaret, hvordan de så i hvert fald én løve lange ud efter ham med poten, men der var ingen tegn på, at han var blevet ramt ved episoden.

I første omgang var pølsekasteren ukendt, men eftersom manden har familie i Odense, lykkedes det politiet at finde frem til hans identitet. Siden er han blevet afhørt, men har tilsyneladende ikke kunnet give nogen forklaring på, hvorfor han ville ind til de vilde dyr og fodre dem.

Fra dyrehavens side var der frygt for, at pølserne var forgiftede, men det er der intet nævnt om i anklageskriftet, avisen har fået aktindsigt i. Over for politiet har han også afvist, at han ville skade dyrene ved eksempelvis at smide forgiftet kød ind til dem.

Ulovlig indtrængen
Den 33-årige mand er tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 264, som handler om at skaffe sig adgang til et fremmed hus eller et andet ikke frit tilgængeligt sted. Straffen er bøde eller fængsel i op til seks måneder.Det er dog ikke første gang, Odense Zoo har oplevet udefrakommende, som vil i kontakt med de store rovdyr.

I 1992 skabte en dengang 22-årig mand fra Vissenbjerg store overskrifter, da han en sen nattetime kravlede over et hegn til haven og stak hånden ind til tigeren Magnus.

Manden havde forinden været på værtshus på Søndre Boulevard, og da han passerede Odense Zoo fik han den idé, at han ville ind og se de store rovdyr. Det gik dog ikke helt som forventet.

Han stak sin højre hånd ind i buret, måske for at klappe tigeren, for han huskede det ikke bagefter, da han blev afhørt af politiet. I hvert fald endte tigeren med at bide fast i hans hånd og trække så hårdt til, at hele hans arm blev trukket ind i buret.

Det lykkedes ham at trække hånden og armen tilbage, og prajet en taxa til skadestuen på OUH, hvor han var gennem en stor og kompliceret operation. Lægerne fik syet den højre tommelfinger på, men manden mistede både sin pege- og langefinger på højre hånd.

Han blev senere sigtet for ulovlig indtrængen, men aldrig dømt.
To gange har en 33-årig mand fra København og med familie i Odense været inde ved løverne i Odense Zoo for at give dem pålæg og grillpølser. Manden er nu tiltalt for ulovlig indtrængen, og skal sidst i november i Retten i Odense. Arkivfoto: Michael Bager
To gange har en 33-årig mand fra København og med familie i Odense været inde ved løverne i Odense Zoo for at give dem pålæg og grillpølser. Manden er nu tiltalt for ulovlig indtrængen, og skal sidst i november i Retten i Odense. Arkivfoto: Michael Bager

Tidligere episode

Episoden den 8. juli var dog ikke første gang, den 33-årige mand havde været inde hos løverne i Odense Zoo.

Ifølge anklageskriftet var han kort efter midnat den 29. juni 2018 også trængt ulovligt ind i dyrehaven. På taget af løvestalden havde han afmonteret et ovenlysvindue og var kravlet ind. Her havde han smidt pålæg ind til løverne.

Fyns Politi har tidligere forklaret, at man ikke havde kendskab til episoden den 29. juni, før den 33-årige mand selv fortalte om den.

Lettelse i Odense Zoo

Hos Odense Zoo var der i sommer lettelse, da den landskendte pølsekaster var blevet identificeret, afhørt og sigtet for husfredskrænkelser.

- Alle har været urolige og bange. Især dyrepasserne, som går over i løveanlægget om morgenen. De har frygtet, om der mon lå en død mand dernede, eller hvad der kunne være det næste træk, sagde Nina Collatz Christensen, Odense Zoo, dengang.

Episoden har ført til, at haven har skærpet sikkerheden, og det er blevet mere besværligt at komme ind. Hun har kaldt den 33-årige mands besøg hos løverne for en forfærdelig gerning.

- En ting er, at manden selv kan komme til skade. Det er man ligesom selv ude om, hvis man kravler op i løvernes indhegning. Men jeg tænker især på alle de vidner og gæster, de kunne have set noget skrækkeligt, sagde Nina Collatz Christensen.

Ud over ulovlig indtrængen er den 33-årige mand også tiltalt for hærværk ved den 2. juli om eftermiddagen i Vestergade i Odense at have malet sæde og ryglæn på en bænk i røde og grønne farver med spraymaling.

Nu kommer retssagen: Mand kravlede to gange ind til løveanlæg i Odense Zoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce