Odense Byråd sagde onsdag aften i stor enighed ja til, at det gamle traktørsted genopstår - men med privat ejer.

Der blev malet med de store flotte pensler, da et enigt Odense Byråd onsdag aften sagde ja til, at det historiske traktørsted Carlslund i Fruens Bøge Skov skal genopbygges og vel at mærke i fuldstændig samme stil som før den ødelæggende brand den 20. juni.

Grunden, hvorpå et nyt Carlslund bygges, skal i offentligt udbud, så det er private, der genopfører stedet - efter nøje anvisninger fra og i tæt samarbejde med Odense Kommune.

Alle partier gav med forskellige ord forsikringer om, at et nyt Carlslund aldrig vil kunne blive til andet end det, odenseanere og mange af byens gæster ønsker, nemlig et traktørsted der skal emme af historie og hygge.

- Ingen behøver at frygte, at en kommende ejer kan omdanne Carlslund til et pizzeria, lød det fra lokalhistorikeren og socialdemokraten Anders W. Berthelsen.

Rådmand Jane Jegind (V) kaldte det et ufravigeligt krav, at navnet Carlslund bevares. Odense Kommune skal også have tinglyst forkøbsret og holde hånd i hanke med, hvordan stedet drives, inklusive løn- og arbejdsvilkår for de ansatte.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Fire bud på at genopføre Carlslund

Fire bud på at genopføre Carlslund

Gode bekendte i strid om nyt Carlslund

Gode bekendte i strid om nyt Carlslund

Carlslund på vej i udbud

Carlslund på vej i udbud