Nordea lukker tre filialer og samler dem i city

Næsten 200 ansatte i Nordea rykker i januar sammen i finanshuset på Vestre Stationsvej, når Nordea med områdedirektør Niels Thorslund vælger at lukke de tre tilbageværende lokaler filialer i Tarup, Dalum og Hjallese. Arkivfoto: Trondur Dalsgaard

Nordea lukker tre filialer og samler dem i city

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I januar lukker Nordea tre filialer i Tarup, Dalum og Hjallese og samler alle bankforretninger i finanshuset på Vestre Stationsvej. Tiden er løbet fra de små filialer.

Den 22. januar er det slut. Der lukker Nordea sine tre tilbageværende lokale filialer i Odense på Rugårdsvej i Tarup, Dalumvej og Hjallesevej og samler al aktivitet i finanshuset på Vestre Stationsvej. Det er det tidligere Fionia Bank-hovedsæde. Lukningen er sidste skridt mod en enkelt superbank med rådgivning for både private og erhvervskunder - senest lukkede man også filialen på hjørnet af Vestergade og Mageløs og en filial i Kochsgade.

- Mange af vores kunder bruger deres bank på en anden måde end tidligere. Med netbank og vores døgnbemandede telefoner. Vi lever af gode kundeoplevelser, og nu kan folk komme til en bank, hvor der er eksperter indenfor alle områder, og hvor man hurtigt kan komme til at tale med en anden rådgiver, hvis ens egen skulle være optaget, og man har brug for hurtig rådgivning. Og så har vi etableret en kassefunktion til dem, der ønsker det, forklarer regionsdirektør for Nordea, Niels Thorslund.

Dermed følger Nordea i samme spor som andre banker som Sydbank og Danske Bank, der enten har eller er ved at samle sig i store regionale bankhuse. Sydbank rykkede i sommer fra Vestergade til Sdr. Boulevard og Kløvermosevej i et nybygget finanshus. Og til næste år regner Danske Bank med at samle alle aktiviteter i det finanshus, der lige nu er under en total ombygning ved Albani Torv. Den rokade betyder blandt andet, at banken rømmer sin adresse på Flakhaven - lige over for rådhuset.

Hos Nordea har man de seneste uger haft travlt med at ringe rundt til en del af kunderne for at fortælle om flytningen, og når den er gennemført, vil der være næsten 200 bankfolk samlet i den store afdeling på Vestre Stationsvej. De skal betjene et større opland. Blandt andet kunder fra lukkede filialer udenfor Odense.

Det glæder Niels Thorslund, at man kan flytte sammen i huset på Vestre Stationsvej 7, for placeringen kunne ikke være bedre, mener han.

- Der er ingen grund til at ligge på en prestigeadresse midt i byen for en bank som os. Der, hvor vi ligger nu, kommer vi til at have en letbane-station lige udenfor døren. Og vi har gode parkeringsmuligheder, når folk kommer, så vi synes selv, placeringen er den bedste. Og så bor vi i en fantastisk bygning, hvor det i sig selv er en oplevelse at komme.

Selv om de enkelte filialer forsvinder, så regner banken med at beholde hæveautomaterne på de nuværende adresser.- Vi bestræber os på at have et netværk af automater over hele byen, der kan bruges til både ud- og indbetaling af danske kroner og euro, siger Niels Thorslund.

Nordea har gennem de senere år reduceret kraftigt i antallet af filialer. På landsplan er 247 blevet til 116 - noget der har kostet bankkunder. Og noget der i Dagbladet Børsen fik direktør for privatkundeområdet i Nordea, Torben Laustsen, til at sige, at der ikke skulle lukkes så mange flere.

- I vores plan for 2017 indgår kun at lukke en håndfuld filialer, men det afhænger af kundernes adfærd, og hvordan den forandrer sig, som han sagde til avisen.

Med sammenlægningen har Nordea nu ikke længere flere filialer i Odense, kun hovedkontoret i city. 

Nordea lukker tre filialer og samler dem i city

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce