Nødberedskab til udvalgte børn


Nødberedskab til udvalgte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En udvalgt gruppe af handicappede børn kan fra i morgen blive passet trods konflikten

ODENSE: 11 børn fra specialbørnehaven Platanhaven kan fra i morgen igen blive passet i deres institution.

Det var resultatet af et fire timer langt møde, som Odense Kommune og BUPL havde i aftes om institutionen.

Børnehaven, der sammen med den tilknyttede Fregatten, har plads til 54 børn, har lige som mange andre institutioner været ramt af pædagogkonflikten, og resultatet var ifølge børn- og ungerådmand i Odense Kommune, Jane Jegind (V), det højest opnåelige.

- De syv børn fra "Billen", der er de svageste, plus fire andre, hvor der er ekstra ressourcer, bliver en del af nødberedskabet. Forhandlerne, der var med til mødet, siger, at det var det bedst mulige resultat inden for den rammeaftale, der ligger, siger hun.

Og selv om Jane Jegind er glad for, at der nu er 11 børn der kan blive passet, så mener hun, at rammeaftalen burde ses efter i sømmene.

- Der er jo stadig nogle børn, der ikke ligger inden for den aftale, og jeg synes, det er beklageligt, at når de voksne slås, så går det ud over de svageste. Men jeg er så også glad for, at vi har kunnet strække hinanden så langt, at vi får de 11 svageste passet, siger hun.

Den betragtning er formanden for BUPL på Fyn, Lars Søgaard, enig i.

- Jeg synes, det er et glimrende resutalt. Vi har haft en faglig vurdering og sagt, her kan der være noget, som børnene på sigt kan lide nød, og derfor skal der etableres et nødberedskab, siger Lars Søgaard

Det var ledelsen og medarbejderne på Platanhaven, der havde til opgave at foretage den faglige vurdering af børnene.

- Det, der kommer til at ske i dag, er, at en fra ledelsen kommer tilbage og forbereder nødberedskabet, så det kan etableres fra i morgen, siger Lars Søndergaard.

Blandede følelser

I fredags kunne Fyens Stiftstidende kunne fortælle historien om Simon og Katrine, der ikke kunne blive passet på Platanhaven under konflikten. Begge er de blandt de 11 børn, der nu kan møde i børnehaven.

- Jeg har lidt blandede følelser. Jeg er selvfølgelig glad for, at kommunen og BUPL er kommet i dialog, og der er åbnet op for et nødbered-sskab, men jeg havde meget gerne set, at vi havde fået alle børn med. Man er jo ikke sådant et sted, hvis man ikke har behov for det, siger Simons far, Claus Johansen, der er formand for Platanhavens forældrebestyrelse.

- Som far er jeg selvfølgelig glad for, at min søn kan begynde at få nogle af sine tabte færdigheder tilbage, men som formand er jeg naturligvis skuffet over, at der ikke er kommet flere børn med, siger han.

Nødberedskab til udvalgte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce