Nitten ved juletræets fod

Per Ellegaard Pedersens bud på nitter under træet - Rasmus Seebach og Susan Boyle, men ellers går kunderne hos Moby Disc efter mere specielle ting. Blandt indehaverens favoritter er Them Crooked Vultures.
Foto: Jørgen Hansen

Nitten ved juletræets fod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinderne har større træfsikkerhed end deres ægtefæller, lyder dommen fra en erfaren herre- ekviperings-mand

Odense: De fleste har prøvet situationen op til jul: Man kender modtageren til julegaven - tanten, fætteren, onklen - men ikke det præcise ønske - og griber i bedste mening ud efter klassikeren inden for kategorierne ovnfast fad, best of-cd, fornuftig sweater - med risiko for, at modtageren skal trække et nummer i byttekøen første hverdag efter 24. december.

2009 blev et karaffel-år

Klokken er et par timer i lukketid dagen før jul i Inspiration, og butikschef Margit Bruntse har et kvalificeret gæt på årets hit under træet og dermed også på årets nitte under træet, et måske lidt barsk udtryk her i højtiden, men altså den gave-idé, som topper byttelisten mellem jul og nytår.

For eksempel Eva Solo-karaflen, som med tre års julehandel på sit CV allerede står i mange køkkenskabe, og 2009 blev generelt et karaffel-år.

- Vi har solgt vildt meget Rosendahl, og der må komme nogle karafler ind, vurderer Margit Bruntse.

Inspiration-butikken i Vestergade har 14 ekstra medarbejdere på arbejde i julen, og Margit Bruntse forudser, at dagene mellem jul og nytår giver akkurat så meget trafik som de hektiske dage 15. og 16. december.

- Men det giver ikke så mange penge, konstaterer hun med et smil.

Kunderne i herretøjsbutikken Mr. Isaksen har en større træfsikkerhed ifølge forretningsfører John Viggo Andersen - især kvinderne, som tjekker buksestørrelse, model og mærke, inden de køber jeans til gemalen. Bomuldspulloveren fra Tommy Hilfiger er et hit i år, men John Viggo Andersen regner ikke med at gense mange af dem på disken.

- Pigerne er velforberedte i modsætning til os mænd og har dermed større chance for at ramme rigtigt, siger den velklædte mand.

Per Ellegaard Pedersen står bag disken i Moby Disc, og han venter ikke den store bølge af bytteplader, fordi Moby Disc er en specialforretning.

- Men mange køber plader efter top 10 og 20-listerne, og der vil komme mange af dem retur i andre butikker, når folk får to af hver, forudser han.

- Hver jul kommer 120 "best of"-plader, og det er de samme som året før - bare med et nyt årstal og to-tre nye numre. Det er snydeagtigt af pladeselskaberne, og hvis man har seks-syv plader med Anne Linnet eller D.A.D. er der ikke grund til også at have boksen stående, siger Per Ellegaard Pedersen.

Nitten ved juletræets fod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce