De må klare sig selv med en madpakke, en liter skummetmælk, en sovepose og 200 kr.

- Vi er privilegerede og har noget at vende tilbage til. Vi er hverken flygtninge eller hjemløse, men man får en fornemmelse af, hvad udsatte mennesker må klare i hverdagen.

Fortæller Malene Matzen og Niklas Frandsen. De blev efter morgensangen på Snoghøj Højskole smidt ud med den besked, at de ikke skal vise sig på skolen før onsdag middag.

- Den besked fik alle på musical- og skuespillinjen, og nu er vi foreløbig havnet på gaden i Odense. Måske tager vi en tur omkring København, til Bornholm eller Møn for at skaffe point. For vi er ikke rigtig smidt ud. Kun som et lærings-eksperiment, fortæller de to.

Til deling har de en sovepose, og da de ikke er kærester - ifølge Niklas ikke endnu da - er der ikke enighed om graden af nøgenhed, hvis de skal sove sammen i den.

- Det løser sig sikkert. Noget skal vi finde på, og det handler også meget om at turde opsøge andre mennesker og være i stand til at improvisere sig frem, siger Niklas og Malene.

- Jeg skal holde ham lidt tilbage. For Niklas er klar til det værste. Forslaget om at forsøge at finde en helikopter eller flyvemaskine i Odense Lufthavn og "tomle" med den, synes han er fint. Men mon det dog kan lade sig gøre, spørger Malene.

Fra Odense midtby fortsatte de dog mod lufthavnen - med en afstikker til Jernalderlandsbyen i Næsby.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.