Nemt og praktisk at være delebilist

Det giver Lis Nissen Lund tryghed, at hun kan hente en delebil, når hun har brug for det. Ordningen er især relevant for familier, der kører mindre end 12.000 kilometer om året, oplyser Hans Peter Henriksen, driftschef hos Hertz Delebilen.

Nemt og praktisk at være delebilist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man sparer både penge og besvær, lyder meldingen fra Lis Nissen Lund, 41 år og delebilsentusiast

Når Lis Nissen Lund (41) skal bruge en bil, går hun ind i stuen, tænder sin bærbare Fujitsu Siemens og reserverer en delebil over internettet.

Bagefter spadserer hun ned til holdepladsen ved Jernbanegade, låser dørene op med et elektronisk kort, tager nøglen ud fra handskerummet og kører hvorhen, hun vil.

Bilen er både tanket og rengjort, når hun henter den. Løber hun tør for brændstof undervejs, ligger der et benzinkort til Shell i handskerummet.

- Det er simpelthen så nemt og bekvemt. Jeg sparer både penge og besvær, siger Lis Nissen Lund.

Bruger den ugentligt

Hun er mor til to teenagere, tjener på Vissenbjerg Storkro og en af de 264 odenseanske medlemmer af delebilsordningen Hertz Delebilen. Selv har hun været medlem i halvandet år.

- Indtil da brugte jeg kun min cykel og den kollektive trafik, for jeg bor i Odense C, og så er det jo nemt at komme rundt.

- Men nogle gange - især hvis vi skal en tur til Jylland eller handle stort ind - er den kollektive trafik simpelthen for besværlig at bruge. Og så er det, jeg benytter mig af delebilen.

Hun har ikke tal på præcist hvor meget, hun sparer ved at være delebilist i stedet for privatbilist.

- Det afhænger af, hvor ofte jeg bruger delebilen, og hvor langt jeg kører. Men jeg bruger den som regel en gang om ugen, og jeg tror, jeg sparer omkring 2000 kroner om måneden.

Ligeglad med benzinpris

Foruden den økonomiske besparelse ser Lis Nissen Lund en lang række andre fordele ved delebilsordningen:

- Jeg slipper for det ansvar, der er forbundet med at have en bil til at stå parkeret i Odense C. Der er ikke noget vedligeholdelse, og benzinpriserne er jeg fløjtende ligeglad med, for brændstoffet er jo inkluderet i den faste kilometerpris.

- Desuden giver det mig en stor tryghed, at jeg kan hente en bil, når jeg har brug for det. Mine gamle forældre bor ved Herning, og det er rart at vide, at jeg kan være hos dem hurtigt, hvis behovet opstår.

- Og så tænker jeg også over det med miljøet. Jeg synes, der er forurening og biler nok i centrum.

Træflis bag i bilen

Presser man Lis Nissen Lund hårdt, kan hun komme i tanke om en enkelt negativ erfaring med delebilsordningen.

- Der var engang en anden delebilist, der havde glemt en pose træflis i bagagerummet. Det gav lidt bøvl. Men ellers har det kun været en positiv oplevelse, fastslår hun.

Nemt og praktisk at være delebilist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce