Nej til stort ro-stadion


Nej til stort ro-stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFSLAG: Hensynet til internationale natur-områder betyder afslag til stort internationalt ro-stadion ved Odense Fjord

ODENSE: Odense Fjord kommer ikke til at huse et stort internationalt ro-stadion ved Stige Ø. Miljøminister Connie Hedegaard har set på sagen sammen med økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K), og svaret er stadig et nej. Akkurat som det var i 1998, da regeringen var socialdemokratisk og miljøministeren hed Svend Auken.

- Jeg kan ikke se, at forudsætningerne for hidtidige vurdering af sagen er ændret. Idet notat, som Skov- og Naturstyrelsen lavede om sagen tilbage i 1998 er der tværtimod ikke taget højde for, at anlægget vil kræve en uddybning af fjorden. Det betyder, at projektet vil være problematisk over for både EU's fuglebeskyttelsesdirektiv og habitatdirektivet, skriver miljøminister Connie Hedegaard (K) i et svar til John Christensen og den selvejende institution bag projektet

- Et konkret projekt kan kun forstyrre eller forringe et beskyttet område under helt særlige forudsætninger. Jeg mener ikke, at et rostadion ved Stige Ø kan honorere de krav, hedder det videre i afslaget.

Sagen fik i første omgang både Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening på barrikaderne for at forsvare de internationale naturbeskyttelses-områder i Odense Fjord. Områder, der har international betydning for fugle som svaner, blishøns og skalleslugere, og derudover er udpeget for at beskytte særligt danske naturtyper.

De to foreninger konstaterer nu med tilfredshed, at de ansvarlige politikere har taget deres indsigelser alvorligt.

Alternativ placering

Første gang sagen blev behandlet af miljøministeren, udfærdigede Skov- og Naturstyrelsen et notat. Det er skrevet i 1998 og her opfordrer man "Den selvejende institution Søsportscenter Stige Ø" til at arbejde sammen med Fyns Amt om at prøve at finde en alternativ placering til det internationale anlæg.

Idet nye afslag skriver miljøministeren, at søsportscentret er velkommen til at kontakte Skov- og Naturstyrelsen, hvis der er kommet væ-sentligt nyt i sagen. Men samtidig tage Fyns Amt og Odense Kommune med i drøftelserne.

Nej til stort ro-stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce